Apel za spas Hajdučkih vrata

Fotograf iz Jablanice objavio je video kojim apelira za spas prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje.

Najmanje što mogu uraditi za spas ovog bisera prirode je uputiti jedan iskren, emotivan i prijeko potreban apel. Hajdučka vrata mogu nestati zauvijek ako nastavimo da im nanosimo štetu. Molim vas podijelite ovaj video da ga vidi što više ljudi. Teško je bilo i snimiti jedan ovakav vidio na jednom takvom mističnom mjestu. Vjerujte mi da su me emocije polomile dok sam pričao, poručio je na YouTube kanalu Dženad Džino, profesionalni i nagrađivani fotograf iz Jablanice.

Hajdučka vrata (2.000 m/nm) se nalaze na istočnom dijelu planine Čvrsnica. To je prirodni fenomen neopisive ljepote. Hajdučka vrata su vijekovima stvarali prirodni uvjeti na tom mjestu. U naravi to je prsten od stijene kroz koji prolaze vjetrovi, a nalaze se na rubu kanjona Dive Grabovice. Od njih se pružaju jako lijepi vidici na stijenu Velikog Kuka, Mezića stijenu, Pestibrdo, Čabulju, Prenj… to je mjesto sa jednim od najljepših pogleda.

Apeliramo na sve koji prilaze Hajdučkim vratima da to čine na način da ne nastanu dodatna oštećenja prstena, ali i da ne ugrožavaju ni svoju sigurnost i sigurnost drugih planinara, piše Blidinje.net.

(www.jabuka.tv | Foto: Dženad Džino)

6 komentara

  • Milijun godina bura formira prste, trlja kamenčiće jedan od drugi da se dobije ovaj biser. I čeka budalu koja se rodi jednom u milijun godina da ih sruši.

  • Pitajte tatine sinove sto gore vozaju dzipove i ostale jebivjetre sto misle da su alpinisti u njih ona vrijedi pajdo jebate popea se na ajducka vrata sa dzipcom samo dva put zaslajdra hitno to proglasiti nacionalnim parkom samo pjeske da se moze doc astronomske kazne za rusenje bilo cega ako je njihova vikendica u podnožju nije planina cvrsnica odjebat pajde sto prije od cvrsnice

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.