Apel britanskih glazbenika: “Budućnost glazbe je u opasnosti”

Grupa britanskih rock legendi predvođena Sir Paulom McCartneyem planira odlazak u brritanski parlament, kako bi protestirali protiv zatvaranja koncertnih dvorana širom zemlje.

Kako piše Sky, u proteklom desetljeću je u Velikoj Britaniji zatvoreno čak 35 posto dvorana u kojima su održani neki od legendarnih koncerata.

Osim McCartneya u grupi koja se nazvala UK Music su između ostalih i Chrissie Hynde, Craig David, Ray Davies, Feargal Sharkey i bubnjar Pink Floyda  Nick Mason.

U opasnosti od zatvaranja su poznati britanski dance klub Ministry of Sound, te 100 Club, gdje su velike koncerte imali The Who, Sex Pistols i Oasis.

“Bez klubova, pubova i koncertnih dvorana moja karijera mogla je biti puno drukčija. Budućnost glazbe je u opasnosti” rekao je Sir Paul McCartney, prenosi Večernji list.

Chrissie Hynde, pjevačica legendarne britanske grupe The Pretenders rekla je kako joj je “srce preskočilo kad je čula da se zatvaraju koncertne dvorane”.

“Nisu talent showovi i televizija propagirali dobru glazbu, nego male dvorane. Uništavaju sve dobro što je izašlo iz ove zemlje, od Beatlesa do Oasisa. Engleska je uvijek predvodila popularnu glazbu, stoga će patiti cijeli svijet, ne samo Engleska”, rekla je Hynde.

Mnoge dvorane u Sheffieldu, Manchesteru i Cardiffu su zatvorebne, a na njihovommjestu igrađeni su luksuzni stanovi i hoteli. Stoga glazbenici apeliraju na britansku vladu da ne dozvoli i zatvaranje drugih poznatih dvorana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.