Anto Lozančić predsjednik HSS ŽSB!

Na izbornom Saboru HSS ŽSB usvojen je program rada i stranačko rukovodstvo!

Pred 123 delegata i još desetak gostiju iz drugih stranačkih organizacija (hercegbosanska županija, zapadnohercegovačka županija i hercegovačkoneretvanska županija) usvojen je Program djelovanja 2011-2015. HSS-a i izabrano je stranačko rukovodstvo za isti period!

Program se bazira na ekonomski napredak sredšnje i poticanje visokog obrazovanja kao preduvjeta razvitka. Usvojen je program ostvarivanja nacionalne ravnopravnosti na općinskoj razini kroz rotaciju načelnika i formiranje institucije klubova naroda u općinskim vijećima.

Gostima se obratila predsjednica stranke Ljiljana Lovrić koja je naznačila važnost  HSS-a te napomenula da HSS treba biti propulzivna snaga imuna na niske političke porive, vrijeđanja i nepotrebne diskreditacije drugih političkih subjekata.

Saboru se obratio i Mario Karamatić, potpredsjednik HSS-a i predsjednik zapadnohercegovačkog  HSS-a koji je podsjetio na važnost zajedništva između hercegovačkih i bosanskih Hrvata te jasno naznačio da HSS nikad neće pristati na regionalizacije stranke niti odvajanja Hrvata po bilo kojoj osnovi.

Na izbornom dijelu Sabora izabran je županijski odbor HSS-a od 18 članova. Za predsjednika Ž.O. HSS izabran je Anto Lozančić iz Novog Travnika a za dopredsjednika Zoran Bošnjak iz Kiseljaka. Tajnik će biti Žarko Lukić Batan a izabran je i nadzorni odbor kao i sud časti stranke.

U svom obraćanju Anto Lozančić je najavio borbu za ostvarenje programskih načela i transparentno djelovanje u skupštini županije čiji je zastupnik te početak kampanje za lokalne izbore.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.