Anti Kosteliću ukinut status vrhunskog trenera, digao kredit da može trenirati

Nakon što je izgubio status vrhunskog trenera po klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Ante Kostelić morao je dignuti kredit kako bi mogao trenirati hrvatske skijaše Eliasa i Samuela Kolegu.

Popularni Gips je u trenerskoj karijeri s Janicom i Ivicom osvojio deset olimpijskih i osam svjetskih medalja te četiri velika Kristalna globusa, ali prema pravilniku Hrvatskog olimpijskog odbora više ne zadovoljava uvjete. Naime, Kostelić je zadnji put u programu vrhunskog trenera bio nakon ZOI-ja u Sočiju gdje je s Ivicom osvojio zadnju veliku medalju, ali nakon prošlogodišnjih Igara u Pjongčangu, gdje braća Kolega nisu opravdali statuse vrhunskih olimpijaca, svoj status izgubio je i Ante.

Budući da u skijaškom savezu u tom trenutku nije bilo dovoljno novca za financiranje projekta braće Kolega, Sportske novosti pišu da je Gips morao dignuti kredit kako bi ih mogao trenirati.

Kostelić je trenutačno u statusu vrsnog trenera i teško je očekivati da će uskoro ostvariti rezultate potrebne za povratak među “elitu” u kojoj su Joško Vlašić, Bojan Marinović, Andrej Hajnšek, Edis Elkasević, Leonard Pjetraj, Jozo Jakelić, Edo Fantela, Ivan Tucak, Branko Pereglin, Nikola Bratić, Srećko Šuk i Lucijan Krce, prenosi Index.hr.

HOO nema pravilnik prema kojemu trener može doživotno zadržati status vrhunskog ili iznimno zaslužnog trenera koji bi mu osigurao financiranje, ali je Zlatko Mateša rekao da je pokrenuo inicijativu da treneri osvajača olimpijskih medalja imaju iste mirovine kao akademici koje iznose između osam i devet tisuća kuna.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.