Anthony Joshua obranio svjetsku titulu, preuranjeni prekid zasjenio meč

Anthony Joshua odradio je dominantan meč protiv Carlosa Takama, u kojem je slavio prekidom u desetoj rundi, no prekidom koji je bio apsolutno preuranjen..

Carlos Takam hrabro se borio i nije zaslužio poraz prekidom u trenucima gdje je potpuno bio u meču. Odluka suca tako je zapravo zasjenila cijeli meč, koji nije bio zanimljiv koliko su neki očekivali, niti je Anthony Joshua bio na visokoj razini kao protiv Vladimira Klička. Ali, bio je dovoljno dobar i dovoljno tehnički dominantan da bi savladao iskusnoga, ali ipak ne toliko kvalitetnoga, Carlosa Takama, koji je u ovaj meč upao prije samo 12 dana, nakon ozljede Kubrata Puleva, piše Fight Site.

Prva runda odrađena je stidljivo od strane oba borca, gdje niti jedan nije bio spreman napasti i pokušati nanijeti udarac. Akcija je tako počela u druge tri minute, gdje je Joshua ofenzivac, no Takam jako dobro radi i drži gard, koji Joshua pokušava otvoriti širokim krošeima. Britanac nije uspio ugroziti Kamerunca te se vidi mala nervoza, što Takam koristi preko dva krošea u trećoj rundi. Joshua ih je uspješno primio te se uozbiljio i preuzeo kontrolu meča nakon toga.

Četvrta runda je ona gdje se meč prvi put lomi. Jedan od Joshuinih projektila je otvorio Takamovu arkadu i to ga je podosta izbacilo iz ritma. Krajem runde Takam pada nakon jednog udarca, ali nakon brojanja nije bilo dovoljno vremena da Joshua završi posao.

Peta runda donijela je kratki sudački prekid zbog obilnoga krvarenja iznad Takamova oka, a nakon toga gledamo izjednačen boks do kraja runde. Vjerojatno je razlog za to bilo to što se Joshua malo smirio, a tako je nastavio i u uvodu šeste runde. Pametno je prvak poentirao prvu polovicu runde, dok idućih 90 sekundi ipak napada, ali Takam uspješno prima i izdržava udarce, prenosi Tportal.hr.

Uslijedile su tri runde gdje se dobio dojam da Takam preživljava i izdržava, ali isto tako da Joshua ne odlučuje ozbiljnije krenuti u napad, znajući da ima sve dotadašnje runde u svom vlasništvu. Takam je pokazao da zna udariti i Joshua se nije htio previše zaigrati, da ne bi naletio na udarac kojim bi mogao sve prokockati. Joshua je u desetoj rundi napokon krenuo, Takam je pokušavao uzvratiti, no u jednom trenutku pokriva lice i brani se uz konopce, a sudac tada dolazi i prekida meč, apsolutno prerano.

Šteta zbog ovakvoga prekida, jer Carlos Takam je svime što je pokazao u meču zaslužio dobiti priliku boriti se preostale dvije runde. Vidjeli smo svakako zanimljiv meč, ali smo vidjeli i neke slabosti Anthonya Joshue, unatoč dominaciji koju je prikazao.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.