Ante Erceg dobio jednu od najtežih kazni u povijesti HNL-a

Disciplinski sudac Supersport HNL-a kaznio je nogometaša Istre 1961 Antu Ercega jednom od najtežih kazni u povijesti domaćeg nogometa.

Alan Klakočer odlučio je kazniti Ercega s devet prvenstvenih ili kup utakmica neigranja te sa 6.000 eura. Iako je kazna stroga, mogao je Erceg proći i gore, prenosi HRT.

Podsjetimo, Erceg je dobio drugi žuti karton u 90. minuti utakmice između Istre i Rijeke (0:2). Kad mu je glavni sudac Jakov Titlić pokazao crveni karton, napadač pulske momčadi isrtgrnuo mu je bilježnicu iz ruku i rasparao je pred njim. Potom je bacio dres, a vrijeđao je suca i nakon utakmice. Kasnije se ispričao na društvenim mrežama.

Obrazloženje kazne Ercegu prenosimo u cijelosti:

1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000,00 eura.

Najteže kažnjeni igrač u povijesti HNL-a: Molio bih da Erceg dobije što manju kaznu

3. Psovanja suca riječima “J…m vam majku sto puta lopovsku”, nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, nakon utakmice prišao sucu i psovao istog riječima “J…m vam majku lopovsku” te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (5) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500,00 eura

Temeljem odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče mu se jedinstvena kazna zabrane igranja na 9 (devet) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 6.000 eura. Kazna počinje teći 4. ožujka 2023. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Srećko Niketić/Pixsell) 

1 komentar

  • Pa ako ćemo objektivno, stvarno se ponio ko pravi krkan. Cijelu utakmicu je psovao, gestikulirati i negodovao. Oba kartona je dobio potpuno ispravno, a ono što je napravio na kraju je trebalo još žešće sankcionirati.
    Inače je dosta dobar igrač, ali očito ima nešto drugo što nije dobro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.