Anonimni donator uplatio 10.000 eura za mostarski Dompes

Obitelj dobrotvora, koja želi ostati anonimna, uplatila je 10.000 eura za studentski dom Dompes u Mostaru, čime je ukupan iznos donacija prešao granicu od milijun eura.

Naime, prema želji obitelji donatora soba broj 18 zvat će se idućih 50 godina ”Nada”, a svojim su darom, kao i ostalih više od tri tisuće darovatelja zaista pružili nadu za ostvarenje snova mnogim budućim generacijama studenata, piše Dnevni list.

Što se tiče gradnje doma, započeta je u siječnju 2015. godine, a radovi za sada napreduje po planu, pa se očekuje da će Dompes biti otvoren 5. rujna 2017. godine.

Inače, vrijednost Dompesa je oko milijun i pol eura što znači da će dobrotvornim prilozima biti potrebno prikupiti još 500 tisuća eura. Trenutno se radi na postavljanju krova, vanjske izolacije i otvora. Darovatelji koji financiraju po jednu kompletnu sobu (10.000 eura) stječu pravo da se sobe 50 godina od otvorenja Dompesa nazivaju njihovim imenom ili onako kako oni žele. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga i troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web stranici www.dompes-mo.com kako bi svi darovatelji mogli provjeravati kako se troše njihovi prilozi.

Podsjećamo, Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je gradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovnog stanja. Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko pet tisuća metara četvornih na šest etaža od podruma, prizemlja, četiri kata do mansarde. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara. Centar za dijalog zamišljen je kao mjesto rasprava, upoznavanja i prožimanja naroda, vjera, kultura, manjinskih skupina i različitosti uopće.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.