Angela Merkel se predomislila, Bundesliga se ipak nastavlja

Njemačka planira odobriti nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, u svibnju, navodi se u prijedlogu  sporazuma između njemačke kancelarke Angele Merkel i njemačkih regija.

Prijedlog ocjenjuje da je nastavak prvenstva u prvoj i drugoj ligi s ciljem “ograničavanja ekonomske štete” “prihvatljiv” i to od datuma koji će biti određen na telefonskoj sjednici u srijedu, a njemački mediji pišu da je to 21. svibnja.

Nastavku natjecanja treba prethoditi karantena od dva tjedna, ako treba u obliku trening-kampova, ističe se u prijedlogu.

Njemačka nogometna liga (DFL) već dulje vremena traži da se odobri nastavak prvenstva, što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava 56.000 osoba. DFL je također predstavila vlastima strogi sanitarni protokol koji se temelji na višestrukim testiranjima za otkrivanje koronavirusa, što bi omogućilo nastavak prvenstva uz minimalni rizik.

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn je ocijenio da je taj protokol “dosljedan i mogao bi čak poslužiti kao model za druge sportove”.

Ako se zadnjih devet kola Bundeslige bude moglo igrati, njemački će klubovi sakupiti 300 milijuna eura od prodaje televizijskih prava, čime bi smanjili svoje gubitke u trenutku u kojem je desetak klubova od 36 iz prve i druge lige na rubu bankrota, pišu njemački mediji.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.