Anđelo Kvesić: Samo mi svjetsko zlato nedostaje da zaokružim karijeru

Brojna hrvatska karate reprezentacija ovoga vikenda putuje na Svjetsko prvenstvo koje će se od 24. do 29. listopada održati u Budimpešti.

Očekuje se nastup više od 1.000 natjecatelja iz 113 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 25 natjecatelja u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, te četiri u parakarateu.

Moje posljednje SP bilo je i prvo seniorsko. Tada sam u Dubaiju osvojila brončanu medalju. Dvije godine je jako puno, mnoštvo je velikih natjecanja iza nas. Borit ćemo se i ovoga puta, nadamo se najboljem, naglasila je Lucija Lesjak, koja je proteklih godina i s ekipom osvojila tri medalje na EP i SP.

Širokobriježanin Anđelo Kvesić je na SP u UAE 2021. osvojio također broncu, a od tada je osvojio niz odličja.

S pravom i sada očekujem veliki rezultat. Još mi zapravo samo svjetsko zlato nedostaje da zaokružim karijeru. Imam dvije svjetske bronce, srebro sa Svjetskih igara, bio sam zlatni na EP i Europskim igrama. Trebat će i dosta sreće da se sve poklopi, ali dovoljno sam zreo da ovoga puta odem do kraja, s velikom nadom na SP u Mađarsku putuje Anđelo Kvesić.

Anđelo će nastupiti u kategoriji 84+ kg te u ekipnim borbama dok će njegov brat Ivan Kvesić nastupati također u ekipnim borbama.

Sa završnim pripremama zadovoljan je bio Danijel Vučić, član izborničkog stožera hrvatske reprezentacije u borbama. U kvalitetni nastup u katama vjeruje i Matija Relić, kao i Stipe Barić, hrvatski reprezentativac u parakarateu, koje je također na rasporedu u dvorani Laszlo Papp Areni u Budimpešti, javlja Hina.

Glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Boris Vujičić istaknuo je kako je ovo posljednje SP u starom formatu. Od idućeg slijede promjene koje uključuju i kvalifikacijska nadmetanja.

Prvenstvo će se održati “round-robin” sustavom s natjecanjem u skupinama prema principu “svatko sa svakim”, a ubuduće se odvajaju ekipna i pojedinačna SP-a.

Svjetsko prvenstvo u karateu u Budimpešti počinje u utorak, 24. listopada, pojedinačnim katama i borbama te će završiti u nedjelju, 29. listopada.

(www.jabuka.tv | Foto: Hrvatski karate savez)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.