Anđelo Kvesić i Valentina Kraljević najuspješniji sportaši Širokoga Brijega

Anđelo Kvesić i Valentina Kraljević proglašeni su najuspješnijim sportašima seniorima Grada Širokoga Brijega za 2023. godinu.

Na svečanosti održanoj u ponedjeljak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, koju organizira Športski savez Grada Širokoga Brijega, uručena su im priznanja, a nagrade su dodijeljene i najuspješnijima u ostalim kategorijama.

Nazočnima su se obratili predsjednik Športskog saveza Grada Širokoga Brijega Toni Galić, gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević. i predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović.

Najuspješniji senior i seniorka

Anđelo Kvesić, član Karate kluba Hercegovina-Zagreb, je brončani s Europskog prvenstva u karateu u kategoriji 84+ kilograma.

Kvesić je imao uspješnu prethodnu godinu osvojivši prvo mjesto na Europskim igrama, treće mjesto na Karate premijer ligi i peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Kvesić je Prvenstvo Hrvatske osvojio devetu godinu zaredom.

Anđelo Kvesić drugu godinu zaredom proglašen je najuspješnijim sportašem Širokoga Brijega.

Valentina Kraljević, članica Hrvatskog cheerleading kluba Široki, nastupila je na Europskom prvenstvu u Italiji i završila na četvrtom mjestu. Aktualna je državna prvakinja.

Osvajačica je mnogih domaćih i međunarodnih turnira. Na turnirima i prvenstvima nastupala je individualno i ekipno ostvarujući zapažene rezultate.

Najbolja momčad i ekipe

Športski savez Grada Širokoga Brijega najuspješnijom momčadi u 2023. godini proglasio je Hrvatski košarkaški klub Široki dok je najuspješnija ekipa prošle godine Hrvatski cheerleading klub Široki. Obje ekipe ovu titulu osvojile su i prošle godine.

HKK Široki je najuspješniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini koji je do sada osvojio 11 naslova prvaka BiH, te devet puta bio pobjednik Kupa BiH. U prošloj sezoni HKK Široki je bio u samom vrhu državnog prvenstva. Što se tiče regionalne ABA lige 2 završili su na četvrtom mjestu. U novu sezonu su krenuli dosta uspješno, u Prvenstvu BiH su prvaci regularnog dijela prvenstva, a u regionalnoj ABA ligi 2 bore se za playoff.

HCK Široki je aktualni prvak BiH. Osvajači su zlatnih medalja na europskim turnirima. Uz ekipni rezultat na istim turnirima uz ekipnu zlatnu medalju osvojeno je i više medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Članovi kluba nastupili su i za reprezentaciju BiH na Europskom prvenstvu u Italiji.

Najbolji trener te najbolji sportaši u omladinskim kategorijama

Najuspješnijim trenerom u 2023. godini Športski savez Grada Širokoga Brijega proglasio je Marina Hrkaća.

Hrkać je glavni trener Karate kluba Široki Brijeg. Pod njegovom palicom, Karate klub Široki Brijeg je prethodne godine zabilježio niz vrhunskih rezultata za klub, ali i za Grad Široki Brijeg. Vrijedi istaknuti zlato Ive Marić na Svjetskoj karate ligi, srebrne i brončane medalje s Balkanskog prvenstva, kao i veći broj medalja s državnog prvenstva.

Najuspješnija juniorka (16-18 godina) proglašena je Nika Vukoja (Taekwondo klub Poskok – Kočerin) dok je najuspješniji junior (16-18 godina) u 2023. godini bio Domagoj Jozeljić (Sambo i Judo klub Neretva). Jozeljić je ovu titulu osvojio i lani.

Najuspješnije kadetkinje (14-16 godina) u 2023. godini bile su Lana Draškić i Klara Šušak (Hrvatski cheerleading klub Široki) dok je najuspješnijim kadetom (14-16 godina) proglašen Matej Galić (Hrvatski košarkaški klub Široki).

Nada godine (do 14 godina, 2009. godište i mlađe) u muškoj i ženskoj kategoriji nije proglašena već je odlukom Upravnog odbora i Ocjenjivačkog suda Športskog saveza Grada Širokoga Brijega odlučeno svim nominiramima uručiti posebna priznanja koja će im biti daljnji poticaj da napreduju i ostvaruju vrhunske rezultate.

Posebna priznanja za nade godine dobili su:

  • Iva Marić (Karate klub Široki Brijeg)
  • Anđela Galić (Hrvatski cheerleading klub Široki)
  • Josipa Misir (Teniski klub Široki Brijeg)
  • Luka Gilja (Karate klub Široki Brijeg)
  • Josip Čolak (Nogometni klub Široki Brijeg)
  • Petar Jelić (Hrvatski cheerleading klub Široki)

Mjesna zajednica Lijeva Obala dobila je priznanje za osvajanje Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokoga Brijega 2023. godine kao i osvajanje Lige Hercegovine.

Posebna priznanja za promociju sporta dodijeljena su Domagoju Mariću (Judo klub Borsa), Ivanu Soldi (Biciklistički klub Široki) i Katarini Jelić (Hrvatski cheerleading klub Široki).

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.