Ana Rucner novom pjesmom najavljuje album Classic Balkan

Nova pjesma violončelistice Ane Rucner ”Bijeli anđeo”ovih je dana doživjela svoju veliku regionalnu premijeru i najavila izlazak novog studijskog albuma ”Classic Balkan”.

Pjesmu prati i zanimljiv video spot, razotkrivajući novo i neočekivano poglavlje u glazbenoj karijeri poznate violončelistice Ane Rucner.

O čemu se zapravo radi, publika u Bosni i Hercegovini imala je priliku već čuti početkom ožujka kada je Ana promovirala svoj novi glazbeni izraz na koncertu u Sarajevu.

S ovom potpuno novom glazbenom pričom Ana Rucner će se uskoro predstaviti i publici u Mostaru, na koncertu koji će se održati 8. lipnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20:00 sati.

Ani će se tom prigodom na sceni pridružiti trubači Elvisa Bajramovića, diva sevdaha Hanka Paldum i kao poseban gost Vlado Kalember.

Koncert se inicijalno trebao održati 17. svibnja, ali je odgođen na novi termin, što, vjerujemo, neće smetati Aninim brojnim fanovima koji ga s nestrpljenjem očekuju.

Svoj novi album ”Classic Balkan” Ana je intenzivno pripremala pune četiri godine, a novi singl ”Bijeli anđeo” drugi je singl, nakon popularne ”Esme”, koji je predstavljen publici.

Pjesma je nastala u suradnji sa Zlatkom Timotićem – Zlajom, a snimana je na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, za potrebe stranog tržišta.

Svaka pjesma koja će se naći na mom novom albumu ‘Classic Balkan’ ima podlogu klasičnog sviranja violončela, u kojem je isprepleten balkanski melos koji obuhvaća makedonske i turske ritmove, romantične balade, romsko pjevanje, nevjerojatne spojeve raznih glazbenih mjera kao što je 11/8-insko izvođenje pjesme pod nazivom ‘Oro Rucner’, a na albumu je i jedna posebna pjesma ‘Esma’ koja je i inspirirana čuvenom Esmom Redžepovom, naglasila je Ana Rucner koja novi album naziva projektom života.

Pjesma ”Bijeli Anđeo” jedan je od mojih favorita s novog albuma i jedva sam čekala da ovaj novi singl i video spot predstavim svojim fanovima. Spot koji prati pjesmu je vrlo jednostavan i minimalistički, a sva je pažnja usredotočena na taj divan zvuk violončela i snažan, emotivan vokal. Ovaj video, baš kao i pjesma, šalju poruku ljubavi i nade, a to je ono što nam danas treba više nego ikada, zaključila je Ana Rucner.

Inače, režiju i produkciju video spota ”Bijeli anđeo” potpisuju Danijel Majcen, Marko Grubišić i Tomislav Mateo Klarić, a za styling Ane Rucner pobrinuo se njezin dugogodišnji stilist i prijatelj, Ivan Friščić.

Nakon premijere spota, Ana Rucner ovih dana nastavlja sa svojom koncertnom turnejom koja ju vodi do Dubrovnika, Budve i Zagreba, a potom stiže u Mostar.

Ulaznice za Anin mostarski koncertni spektakl u Kosači koji će se održati u partnerstvu s brendom Lasta, mogu se kupiti putem sustava kupikartu.ba i na blagajni dvorane.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.