Ana Leko: Studenti osvojite 10 000 kn

Case Study Competition, je projekt studentske udruge eSTUDENT iz Zagreba natjecanja u rješavanju stvarnih i izazovnih poslovnih slučajeva namjenjenih svim studenatima. Prijaviti se mogu studenti preddiplomskih i diplomskih studija, redovni i izvanredni (ukoliko nisu u stalnom radnom odnosu s poduzećem za koje rješavaju slučaj). Tim se treba sastojati od dva do četiri člana koji mogu biti s različitih fakulteta. Prijave su otvorene do 17.3. na našoj web stranici www.estudent.hr/csc. Sudjelovanje je, dakle, otvoreno za sve studente te nije potrebno uplaćivati kotizaciju.

„Svi smo upoznati s pomalo pesimističnom situacijom na tržištu rada i zato se treba istaknuti u odnosu na kolege s jednakom razinom obrazovanja. Ovo je idealan način da se povežete s ponajboljim predstavnicima gospodarske zajednice koji će možda biti Vaši budući poslodavci. Budući da se ovo Natjecanje održava već 9.godinu zaredom, poduzeća su prepoznala vrijednost i cilj projekta te je certifikat o sudjelovanju kojeg dobivaju svi studenti koji predaju rješenje izvrsna referenca i dopuna CV-u, kao i moguća tema koja će Vas diferencirati od ostalih kandidata na razgovoru za posao“-kazala je Ana Leko, voditeljica Case Study Competition tima te nastavila:“ Također, dobivate iskustvo rada u timu i rada na stvarnim poslovnim slučajevima. Dodatni razlog su i bogate nagrade kojima svako poduzeće nagrađuje tri najbolja tima: najuspješniji tim s 10 000 kn, a drugoplasirani i trećeplasirani tim sa 4 000 kn odnosno 2 000 kn ili u obliku praksi, pripravništva, seminara i putovanja u navedenoj protuvrijednosti. Ukupni nagradni fond iznosi preko 200 000 kuna.“

U natjecanju sudjeluje 13 poduzeća koji će pružiti priliku studentima da riješe baš njihov poslovni slučaj, pokažu svoje sposobnosti i osvoje bogate nagrade. Studenti tako dobivaju jedinstvenu priliku povezati se s budućim poslodavcima, ali i spojiti dosad stečena znanja s praktičnim radom.
13 poduzeća koja će Vam pružiti priliku su: Adacta, Holcim, I.D.Riva Tours, INA, InfoBIP, Iskon, JGL, Karlovačka pivovara, L’Oreal Adria, Nestlé, Pliva, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Širok spektar tema

Teme ove godine dolaze iz različitih područja kao što su financije, marketing, IT, farmacija, građevina, bankarstvo, rađunovodstvo… „Svjesni smo širokog raspona znanja i interesa studenata diljem RH i BiH i zato će se za svakoga pronaći ponešto. Tu su teme od društveno odgovornog poslovanja, povećanja zadovoljstva, istraživanja tržišta, diferencijacije proizvoda, lansiranje novog proizvoda, promocija na društvenim mrežama… „-objasnila je Leko.

Potpora predsjednika RH

Case Study Competition je najveće studentsko natjecanje ove vrste u Republici Hrvatskoj koje se i u ovoj Akademskoj godini održava uz potporu predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića. Također, projekt je u posljednjih par godina nagrađivan najprestižnijim nagradama Sveučilišta u Zagrebu, odnosno Dekanovom nagradom na Ekonomskom fakultetu i Posebnom Rektorovom nagradom.

(www.pogled.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.