Ana Brnabić: S BiH moramo riješiti pitanje svih pitanja, to je most kod Bratunca

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o tome koji su najurgentniji sporovi koje bi Srbija trebala riješiti sa svojim susjedima. Brnabić kaže da je to pitanje granica s Hrvatskom i BiH, ali i most Ljubovija-Bratunac.

Ako me pitate što je prioritet, odnosno pitanje nad pitanjima, to je onda taj most, jer mi je nevjerojatno da građani koji žive tamo ustanu ujutru, vide most, ali ne mogu ga prijeći nego moraju ići na druge granične prijelaze, navodi Brnabić za Tanjug.

Podsjeća da postoji jasan dogovor da će Srbija financirati most, entitet RS pristupne prelaze, a država BiH granične prijelaze i da će dati dozvolu za njihovo otvaranje, što se nije dogodilo.

Nada se da će u BiH uskoro biti formirano Vijeće ministara BiH i da će se raditi na rješavanju toga pitanja, prenosi Klix.ba.

Kad je riječ o granicama, Brnabić podsjeća da su formirane komisije koje se bave tim pitanjem, ali ocjenjuje da u ovom trenutku nije pravo vrijeme da se s tim nastavi, jer vlast u BiH nije formirana, a u Hrvatskoj “to nije oportuno zbog njihove pripreme za kampanju”.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.