Ana Brnabić na Starom Mostu: “Nestvarno”

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u sklopu jednodnevne posjete Hercegovini stigla je u Mostar, gdje se sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a posjetila je i Stari most.

Njoj u čast danas je izveden skok s mosta, a s novinarkom portala Klix.ba podijelila je prve dojmove.

Nestvarno, nestvarno. Prelijepo. Prelijep je Mostar i ovo je sve nestvarno. Morat ću se vratiti u privatni posjet, rekla je Ana Brnabić nakon što je prvi put uživo vidjela skok u Neretvu.

Premijerka Brnabić je u društvu gradonačelnika i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Velibora Milivojevića obišla stari dio grada i Stari most u Mostaru.

Kordić je potom srbijanskoj premijerki uručio suvenir Mostara – Ključ grada.

Prije toga je Brnabić posjetila manastir i Muzej Žitomislić te razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem i direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

Iguman Danilo naglasio je kako je posjeta srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih veoma bitna, jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije.

Ovo je podrška Pravoslavnoj crkvi na prvom mjestu, a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru. Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu, naglasio je iguman Danilo.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako je u kratkom vremenu premijerku obavijestio o događanjima u Mostaru.

Izvijestio sam je kako trenutno u Gradskom vijeću imamo poprilično mirnu i dobru situaciju. Radimo na odlukama svi zajedno, pokušavamo u nekakvom koncenzusu svi zajedno donositi odluke bitne za Mostar. Sretna je zbog toga i obećala je podršku Republike Srbije u svakom pogledu u kojem mislimo da nam mogu pomoći, dodao je Kordić.

Tijekom posjeta Mostaru premijerka Brnabić će posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetnu školu te u 18 sati otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Cique de Prestolnica. Hahah. A cirkusa ovoga. Gleda ova, s balkona, naćurila se polusvjesno, a lik se vitnu i ljosnu dole. Hahah. Trebalo je i medvjeda dovesti, pa ga uz banderu negdje natjerat. E svašta.

  • A što Danilo milostivo i milozvučno blagoglagolja. SPC otvorena, kaže, u globalu, jednako kao i srpska politika, multikulturalni i multireligiozni. Baš krasna ustanova, prelijepa, kao i politika.

  • Zlo zavladalo svijetom. Lezba hrvatica predsjednica vlade zle drzave srbije. Uzas. Sjetite se rezervista, ravnog, raketiranja sirokog. Gegen serbien!

  • može političar i pojedinac izjaviti što žele i misle….ali svatko od nas ZNA TKOJE I ŠTO OSJEĆA I ŽELI.
    Ja osjećam i želim da je svaki predsjednik Hrvatske ( osim Mesića) i moj Predsjednik i takav će moj osjećaj i ostati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.