Amfiteatar otvorenog tipa u kampusu Sveučilišta u Mostaru sve bliže konačnom izgledu

Unatoč nepogodnim vremenskim uvjetima, radovi na kampusu Sveučilišta u Mostaru nastavljaju se. U to smo se i sami uvjerili prigodom posjeta gradilištu.

Nakon završetka radova trg će imati četiri tribine, pokrivat će 500 četvornih metara, a sami prostor bit će pokriven zelenim površinama, piše Večernji list BiH.

Brojne aktivnosti

Prema planu izvođača radova, oko amfiteatra nalazit će se pet većih umjetnih brežuljaka, dok će pokraj trga biti betonske staze koje će biti osvijetljene. Sam prostor omogućit će studentima Sveučilišta u Mostaru ugodan ambijent u kojemu će imati mogućnost za druženje, rekreaciju, ali i učenje na otvorenom. Studente Sveučilišta u Mostaru upitani su koliko su uopće upoznati s radovima te znaju li što se ispred fakulteta uopće gradi.

Svi oni, manje-više, očekuju kako će završetkom projekta Sveučilište dobiti novi, moderniji izgled, ali i prostor za brojne aktivnosti studenata.

Ante Leko, student Filozofskog fakulteta, kaže kako će ovaj projekt doprinijeti ljepšem i prikladnijem izgledu jedne visokoškolske ustanove, podsjetivši kako je vizualni dojam ranije bio loš.

Ranije je ovdje bilo smeća, boca, sada će to biti puno bolje i prikladnije za Sveučilište,naveo je Leko.

Ante Vujeva, student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ističe kako nije upoznat s projektom, no smatra kako će on poboljšati izgled kampusa.

Nadam se kako će sada kampus izgledati ljepše, rekao je Vujeva.

Barbara Antolović i Anamarija Ivanković, studentice Filozofskog fakulteta, slažu se kako će dovršetkom ovog projekta studenti imati kvalitetno mjesto za odmor i učenje.

Koliko sam upućena, mislim da se gradi amfiteatar otvorenog tipa, čula sam da bi radovi trebali ubrzo biti gotovi, naglasila je Antolović dodavši kako će trg na novouređenom kampusu biti odličan za studente. Ivanković, pak, u šali kaže kako joj novi kampus osobno neće previše pomoći jer je još kratko na fakultetu, ali se nada kako će biti od koristi budućim studentima.

No, nisu svi studenti upoznati s radovima na kampusu, a u razgovoru s nekima od njih doznajemo kako misle da je riječ o parku.

Tehnički detalji

Kada je, pak, riječ o tehničkim detaljima projekta, on se sastoji od triju faza: prva je izgradnja amfiteatra koji bi trebao biti gotov za dva mjeseca. Druga i treća faza podrazumijevaju dodavanje praktičnih detalja koji će poboljšati ukupnu funkcionalnost prostora kampusa.

Projekt uređenja kampusa jedan je u nizu onih kojima Sveučilište u Mostaru nastoji omogućiti što bolje uvjete za boravak studenata te poslati sliku u svijet kako se radi o moderno uređenoj visokoškolskoj ustanovi okrenutoj budućnosti.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.