Amerikanka ima dreadlockse duge 17 metara i teške 19 kilograma

Amerikanka Asha Mandela vlasnica je najdužih dreadlocksa na svijetu. Njena kosa teška je 19 kilograma, a duga 17 metara. Liječnici su je upozorili da bi uskoro mogla ostati paralizirana ukoliko ne odjseče kosu, ali ona ne želi niti pomisliti na to.

“Moja kosa je dio mene. Ona je moj život. Nikada se neću ošišati, jer za mene je šišanje ravno samoubojstvu”, rekla je 47-godišnja Mandela koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnica najdužih dreadlocksa na svijetu.

Ona dreadlockse naziva “svojom bebom” i tvrdi da joj je ljubav prema kosi pomogla da prebrodi tumore i infarkte.

Kako je istaknula, potrebna su joj dva dana da opere i osuši kosu. Nerijetko joj se događa da se zbog kose zaglavi na pokretnim vratima ili da joj se kosa uplete u grmlje. No, ponosna je na svoju frizuru, a zbog kose je stekla popularnost širom svijeta te je nedavno lansirala vlastitu kolekciju kozmetičkih preparata za koje tvrdi da pospješuju rast kose i njeguju je.

[youtube id=”TzYaFhZD5s0″ width=”600″ height=”350″]

Njen najveći strah je da će je netko napasti i odrezati joj kosu. To je brine puno više od upozorenja liječnika koji smatraju da bi mogla dobiti infekciju ili ostati nepokretna zbog težine kose.

“Liječnici su mi kazali da imam zakrivljenost kralježnice zbog kose te da mi je vrat preopterećen, zbog čega bih lako mogla ostati paralizirana”, rekla je za Daily Mail rekorderka iz Atlante koja je kosu počela puštati prije 25 godina, nakon što je, kako je istaknula, doživjela produhovljenje.

Službeno, dužina njenih dreadlocksa iznosi šest metara, ali neslužbene mjere pokazuju da su pramenovi njene kose dugi i do nevjerovatnih 17 metara.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.