Amerikanci okrivili Dodika ako BiH ne otvori pregovore s EU

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH ocijenila je danas da je glavna prepreka europskoj budućnosti BiH Milorad Dodik i njegova destruktivna politika, upozorivši kako Dodikovi ultimatumi ne predstavljaju dobronamjerni angažman s njegovim koalicijskim partnerima i ne odražavaju istinsku predanost EU.

Iz Veleposlanstva navode kako Dodik tvrdi da je “spreman za EU”, ali da njegovo prihvaćanje Vladimira Putina i ruske brutalne invazije na Ukrajinu, njegova antidejtonska retorika i djelovanje, te njegovi napadi na institucije na državnom nivou neophodne za put BiH prema euroatlantskim integracijama, pobijaju tu njegovu tvrdnju.

Integracija BiH u euroatlantske institucije, kako podvlače, zahtijeva zajedničke napore svih političkih aktera. Umjesto da se uključi u pregovore u dobroj vjeri sa svojim koalicijskim partnerima u vlasti, Dodik nastavlja prakticirati politiku blokade i ucjene dok nastoji okriviti druge za nedostatak napretka.

Uvjeti 1+3 koje je postavila Europska unija jasni su i lako razumljivi. Standardi potrebni za njihovo ispunjavanje jasni su i jednostavni. Pitanje za Dodika je je li on spreman obaviti posao koji je neophodan za ispunjenje ovih uvjeta, posao koji je mogao i trebao biti završen prije nekoliko mjeseci. Do sada je odgovor ‘ne’ , navode iz američkog veleposlanstva u objavi na platformi X.

Ističu kako Dodik sada želi pobjeći od odgovornosti za svoje postupke, “ali ako BiH u ožujku ne napravi još jedan korak naprijed, jasno je čija će biti krivica – Dodikova”.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Hvala dodiku, pa kakva bi tek postali sirotinja ako bi ušli u EU, paščad jedna, u slučaju rata slali bi nas na front, bili bi topovsko meso

  • Valjda je jasno tko je minirao pregovore domacih politicara. Nekom ocito ne stima da se BiH normalizira…! Bosnjacka oporba i Marfi su sve činili da se dogovor domaci lidera ne postigne. Reis je isto pozivao i prozivao trojku redovno. Znaci normalno je da bosnjaci hrvatima biraju clana presjednistva, normalno je da se ne sprovede odluka Ustavnog suda. Pa gospodo to nije normalno i ocito nekom odgovara ovaj kaos u BiH.

  • Ti si Marfi kriv nije Dodik.Ti si prava Američka kurva koja bi se jebala za veliku lovu a da joj ne uđe.E pa dosta više.Odjebite iz BiH i mir u kući.VI STE USA PROBLEM U BIH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.