Američko veleposlanstvo u BiH: Nije nam jasno postoji li jedinstveno stajalište među liderima o NATO-u

Lideri tri najveće političke stranke postigli su dogovor da formiraju vlast na razini Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, lideri stranaka potvrdili su postojeći konsenzus o važnosti napretka Bosne i Hercegovine na putu ka EU i NATO savezu, priopćeno je danas iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Mi ovaj korak pozdravljamo i namjeravamo raditi s političkim strankama i članovima Predsjedništva BiH da bi pojasnili kako će nove vlasti tumačiti ovaj sporazum, što posebno uključuje pitanje postoji li jasan konsenzus po pitanju ranog podnošenja Nacionalnog akcijskog plana Bosne i Hercegovine (ANP) NATO savezu, priopćeno je.

Kako ističu u priopćenju, Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i prosperitetnoj budućnosti građana ove zemlje.

Bit ćemo snažan partner potpuno funkcionalnim vlastima koje su opredijeljene raditi na reformi obrane, unaprjeđenju socio-ekonomskih reformi i jačanju vladavine prava, navode.

Podsjećamo, predsjednici  SDA, HDZ-a i SNSD-a su u Sarajevu potpisali sporazum koji sadrži principe o formiranju vlasti na razini BiH.

Pogledajte 12 principa o formiranju vlasti koje su potpisali Čović, Dodik i Izetbegović

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.