Američkim školama dominiraju Google i Microsoft

Tvrtka Futuresource Consulting provela je istraživanje o zastupljenosti pojedinoga proizvođača računala i mobilnih uređaja u američkim školama tijekom 2016. godine.

Iz rezultata istraživanja vidljivo je kako u američkim školama dominiraju Googleova Chromebook računala temeljena na operativnom sustavu ChromeOS s udjelom od 58%, dok se Windows uređaji nalaze na drugom mjestu s udjelom od 22%, Appleovi uređaji temeljeni na operativnom sustavu iOS nalaze se na trećem mjestu s udjelom od 14%, dok se na posljednjem mjestu nalaze Linux računala s udjelom od 5%, javlja Bug.hr.

Najveći rast u 2016. godini zabilježio je upravo vodeći Google, koji je tijekom prošle godine zabilježio rast isporuka Chromebookova od 8% u odnosu na 2015. godinu, Microsoft je zadržao isti tržišni udio koji je imao tijekom 2015. godine, dok je Apple zabilježio pad isporuka od 5%. Školama u SAD-u je tijekom 2016. godine prodano ukupno 12,6 milijuna uređaja.

Što se tiče podataka za ostatak svijeta, tu dominiraju Windows uređaji s tržišnim udjelom od 65% (rast u odnosu na 56% udjela zabilježenih tijekom 2015. godine), na drugom mjestu su Android uređaji s udjelom od 17%, na trećem mjestu su iOS uređaji s udjelom od 9%. Na posljednjem mjestu se nalaze ChromeOS uređaji s udjelom od 6%.

U Futuresource Consultingu predviđaju daljnji rast udjela Microsofta i Googlea ponajprije zahvaljujući ulaganju u 2-u-1 uređaje s odvojivim tipkovnicama, koji predstavljaju idealno i fleksibilno rješenje za uporabu u školskom okruženju.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.