Američki obaviještajci analiziraju podrijetlo korone: Nije riječ o biološkom oružju

Ured američkog ravnatelja Nacionalne obavještajne službe (ODNI) objavio je jučer novu procjenu obavještajne zajednice, s koje je skinuta oznaka tajnosti, o podrijetlu Covida-19, a u izvješću se procjenjuje da koronavirus nije razvijen kao biološko oružje.

Navode i da postoji mogućnost da nikad neće pouzdano utvrditi podrijetlo virusa, prenosi Index.hr.

Prirodno podrijetlo i curenje iz laboratorija uvjerljive su hipoteze o tome kako je Covid-19 prvi put zarazio ljude, no analitičari se ne uspijevaju složiti oko toga što je vjerojatnije i može li se uopće donijeti konačna procjena, stoji u izvješću ODNI-ja.

U izvješću se također odbacuje sugestija da je koronavirus nastao kao biološko oružje i u njemu stoji da zagovornici ove teorije “nemaju izravan pristup Institutu virologije u Wuhanu” te su optuženi za širenje dezinformacija.

Četiri agencije nisu uvjerene da je virus došao od životinja?

Izvješće je produkt 90-dnevne revizije koju je administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila u kolovozu, usred intenzivnih političkih sukoba oko toga treba li kriviti Kinu za posljedicu globalne pandemije i u kojoj mjeri, ili vlade koje možda nisu dovoljno brzo reagirale da zaštite građane svojih zemalja.

U izvješću ODNI-ja stoji da četiri američke obavještajne agencije i tijelo koje okuplja više agencija imaju “nisku razinu povjerenja” da je Covid-19 potekao od zaražene životinje ili srodnog virusa.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Posto ne daju stavljati linkove, koga zanima moze na youtube pretraziti pod naslovu:
  “SPECIAL INVESTIGATION: What really happend in Wuhan”
  -izabrati video Sky News Australia

  Tu americki obavjestajci govore drugacije, govore da su nestali uzorci iz Wuhan lab u rujnu 2019… koga zanima i tko zna engleski neka pogleda pa sam razluci sto je istina.

  Drugi naslov za trazilicu na youtube je za jedan video iz 2017.godine:
  “Bill Gates Just Warned a New Bioweapon Will Wipe Put 30 milion”
  -izabrati video kanala Truthstream Media
  …da, nas “medicinar” i “filantrop”

 • A sta kazu nasi ? Koliko ih je umrlo od korone a koliko od bakterije koju su dobili na lijecenju od korone ? Sve se pise pod koronu.

 • A zna li tko da je firma Philips povukla sa trzista 200.000 raspiratora?
  Zbog cega?
  Pogodite!
  Sad zamislite da je po svakom raspiratoru po 1 covjek umro……to je……pitanje za publiku?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.