Američke perilice peru odjeću samo 25 minuta, a iznenadit će vas zašto je to tako

Korisnik društvene mreže Quora postavio je zanimljivo pitanje koje je vrlo brzo skupilo više od 100 tisuća pregleda, a ono glasi: Zašto tipičan ciklus pranja rublja u Europi iznosi otprilike tri sata, a u SAD-u treba oko 25 minuta za istu stvar?

Odgovor korisnice Deborah Simpson još je zanimljiviji.

Zato što europski strojevi za pranje rublja zapravo i operu vašu robu, kaže Deborah. Dodaje kako je živjela u SAD-u četiri godine te kako izrazito ne voli njihove perilice.

Roba nije ni približno dovoljno dugo u pranju koliko joj treba da bude oprana. Dvadeset pet minuta na nekoj osrednjoj temperaturi, a puni se izravno iz slavine za toplu vodu, bez zagrijavanja. Tako vrti neko vrijeme, a onda se ispire i centrifugira nekih četiri minute. I to je cijela mudrost pranja američkih perilica. Odjeća vam možda više neće smrdjeti, ali budite sigurni da ćete imati mrlje po svemu. Nemojte se uopće nadati da će vam roba biti kvalitetno oprana, kaže Deborah.

Inače, ovo je tema o kojoj se na forumima često raspravlja. Mnogi korisnici potvrđuju ovaj problem, a Europljani koji su se preselili u SAD masovno se žalekako im se odjeća uništila, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.