Američka tajna služba: Inceli su prijetnja

Novo izvješće američke Tajne službe pokazalo je da su muškarci koji sebe nazivaju “nedobrovoljnim celibatima” rastuća prijetnja u Americi.

Inceli, to jest nedobrovoljni celibati, heteroseksualni su muškarci koji očajnički žele imati seksualne odnose sa ženama, ali im to ne uspijeva, pa krive žene za vlastito nepostojanje seksualnog života.

Nacionalni centar za procjenu prijetnji objavio je izvješće na 26 stranica, a ispitani su brojni slučajevi u kojima su muškarci povezani s incel pokretima ubijali žene, prenosi CNN.

Izvješće ukazuje i na stanovite “procjene prijetnji u ponašanju”, poput zabrinjavajuće i prijeteće komunikacije, zanimanja za nasilje, intenzivne ili eskalirajuće ljutnje, okrivljavanja drugih ljudi, bizarnog ili neprikladnog ponašanja i poteškoća u međuljudskim odnosima. Tvrdi se i da inceli karakteriziraju oblik “mizoginističkog ekstremizma”, a koji se može označiti kao antifeministički.

Ova rodno utemeljena ideologija, koja se ponekad naziva i “muška nadmoć”, posljednjih je godina dobila povećanu pozornost istraživača, vladinih agencija i zagovaračkih skupina zbog povezanosti s visokoprofilnim incidentima masovnog nasilja, opisala je studija pokret “muškaraca koji se osjećaju nesposobnim ostvariti romantične ili seksualne odnose sa ženama, na koje smatraju da imaju pravo”.

Izvješće se pozabavilo i slučajem Scotta Beierlea koji je u Tallahasseeju zapucao u studiju za jogu i ubio dvije žene i ranio još četiri. Beierle je godinama pokazivao upozoravajuće znakove, a prethodno je bio uhićen jer je pipkao žene na javnim mjestima te je dobio otkaz na nekoliko poslova i bio otpušten iz vojske.

Imao je zabrane pristupa na određena javna mjesta, a njegovi roditelji morali su ga odvesti s rođendanske zabave priređene za njegovu nećakinju jer je dodirivao mlade djevojke, prenosi Index.

Ako ne mogu pronaći jednu pristojnu žena s kojom ću živjeti, naći ću mnogo nepristojnih žena s kojima ću umrijeti, napisao je Beierle u bilješci koju je ostavio iza sebe na dan napada u studiju za jogu.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija/film Joker)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.