Amazonova Alexa se nekontrolirano smije, korisnici u panici

Prema najnovijim vijestima iz svijeta pametne tehnologije, Amazonova Alexa je počela gubiti razum. Popularni digitalni asistent se, naime, ničim provociran počinje smijati, prestravljujući zbunjene korisnike.

I ne, pod ovime ne mislimo na šaljivo hihotanje, već doslovni smijeh – kao da se nekome ismijava. Pogledajte ovu bizarnu objavu s Twittera.

Ekipa s Reddita i Twittera objavljuje da se Alexa na Amazon Echou i Echo Dotu često smije. Ona to radi bez provokacije ili nakon što dobije komandu za gašenje ili paljenje svjetla. Štoviše, umjetna inteligencija ponekad čak odbije obaviti traženi zadatak, što je dodatno uznemirujuće.

Amazon je u nedavnom odgovoru BuzzFeedu komenitrao situaciju te objasnio da je tehnička služba jako svjesna novog problema. Prema izjavi Amazonovog PR-ovca, Alexa se smije zato jer pogrešno tumači okolne zvukove te ih svaća kao komandu “Alexa, smij se”.

Alexa, smij se!

Kako bi riješili problem šaljive Alexe, Amazon komandu “Alexa, Laugh” (Alexa, smij se) pretvara u “Alexa, can you laugh?” (Alexa, možeš li se smijati?) koja barem ima manje šanse da se slučajno aktivira. Kao dodatnu mjeru sigurnosti, Amazon također eliminira komandu ‘Alexa, Laugh’. Umjetna inteligencija će prvo reći ‘Sure, I can laugh’ (Naravno, mogu se smijati) te se potom nasmijati.

Znate, zato jer bi inače sve bilo prilično jezivo.

Najbizarniji dio priče o nasmijanoj Alexi je da se smijeh aktivira u potpunoj tišini, što isključuje mogućnost da asistent pogrešno reagira na zvučni podražaj, piše Tportal.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.