Aluminij traži odgodu plaćanja duga EP HZHB od 40 milijuna KM

Danas je održan radni sastanak na kojem su nazočili predstavnici Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, generalni direktor Nikola Krešić i izvršna direktorica za ekonomske poslove Ivana Bunoza, resorni ministar energije, industrije i rudarstva Federacije BiH Erdal Trhulj i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica.

Tema sastanka je bila problematika naplate dugovanja za utrošenu energiju čiji se iznos na dan 31.8.2013. godine popeo na cca 40.000.000,00 KM, koliko je Aluminij dužan Elektroprivredi HZHB sukladno isporučenoj električnoj energiji, temeljem kupoprodajnog ugovora broj: I – 9078/12 od 28.12.2012. godine.

Zbog objektivno teške situacije u kojoj se Aluminij nalazi, ovo poduzeće je svo vrijeme imalo razumijevanja, o čemu najbolje svjedoči činjenica kako se navedeni iznos duga akumulirao dijelom još iz 2011. godine do danas.

I na današnjem sastanku predstavnici Elektroprivrede HZHB, sukladno zakonskim propisima ponudili su reprogramiranje dugovanja, odnosno plaćanje u 8 jednakih anuiteta, uključujući redovito izmirivanje tekućih računa.

Nažalost, predstavnici Aluminija ovaj prijedlog nisu prihvatili, nego su tražili odgodu plaćanja dugovanja (grace period) za najmanje 16 mjeseci, što nije prihvatljivo za Elektroprivredu budući bi izravno ugrozilo njezino poslovanje, stoji u priopćenju Sektora za odnose s javnošću Elektroprivede HZ HB.

Generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić i danas je naglasio otvorenost za dogovor, ali u granicama i na način koji ovo poduzeće neće dovesti u nezavidan položaj.

(www.bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.