Aluminij će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju

Predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri se pobrinuo, vlastitim ulaganjem, da Aluminij i u idućim desetljećima bude vodeća proizvodna kompanija u BiH.

Zahvaljujući predanim radnicima i jednoglasnoj podršci svih razina Vladinih tijela, posebno Vlade Federacije BiH, Aluminiju je vraćena stabilnost te je ponovno postao najveći bh. uvoznik i izvoznik, piše Večernji list.

Povećanje proizvodnje

Iz Aluminija navode kako su sada spremni za sljedeću fazu, a dio tog plana je i razvoj gotovih proizvoda, istodobno povećavajući proizvodne kapacitete Ljevaonice.

U rujnu 2021. Ljevaonica je proizvodila 12.500 MT mjesečno, što je više nego što je ikada proizvedeno u prošlosti. Do svibnja ove godine povećat će se na 19.100 MT mjesečne proizvodnje. Ukupni plan proizvodnje za ovu godinu je 208.000 MT aluminijskih trupaca, blokova i ingota, dok će u idućoj godini Ljevaonica proizvoditi više od 252.000 MT proizvoda, otkrili su za spomenuti list podatke iz Aluminij Industrije.

S oko 340 zaposlenih, 300 kooperanata, većim dijelom domaćih, s pravom se može reći da je Aluminij ponovno gigant Hercegovine, ali i cijele BiH. Ovakvi proizvodni kapaciteti i pozitivno poslovanje, a istodobno i širenje tržišta, rijetko gdje možemo vidjeti. A upravo potpisivanjem strateški važnih ugovora za nabavu sirovine i otkup proizvoda, menadžment Aluminija osigurao je stabilnost u poslovanju ove kompanije, piše Večernjak.

Planovi i budućnost

Razvoj konačnog proizvoda u suradnji s jednim od strateških partnera Duferco kompanije sa sjedištem u Švicarskoj, Aluminij će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju.

Doznaje se i kako predstavnici dvije kompanije Glencore i Duferco dolaze u posjet u Mostar idućih dana kako bi se s menadžmentom Aluminija radilo na razvojnim planovima Aluminija za idućih pet godina. Duferco je svjetski lider kada je u pitanju čelik, a postaje i jedna od najvažnijih kompanija i u aluminijskoj industriji.

Aluminijevi proizvodi nisu samo to, nego su vrhunski brend. Aluminij ima jedinstven pristup na ovom tržištu, nudi proizvode po mjeri kupca s visokim standardima kvalitete, učinkovitosti i fleksibilnosti u usluzi. Aluminij smatram svojim najvrjednijim partnerom, njegov pristup temelji se na tome da sa svojim partnerima uvijek unaprjeđuje brend, kazala je Rachel Lavie iz Duferco kompanije.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)16 komentara

  • A kome lazu ovi vise, marke jedne nije ulozio u proizvodnju,rezervne djelove su sve imali u magacinu, osim farbe nista ulozio nije,cistacica mu ima placu kao ljudi u proizvodnji koji krv pisaju fuuujjj ne nasjedajte

    • Dobro, i kako to je lazirao brojke da je najveci izvoznik u BiH za 2021? Drug Dragan i njegovi HDZ pajdasi su to bolje vodili od Izraelaca pretpostavljam, ko sposobniji bojim se sta li?

  • Kažu židov,jeste ali domaći židovi koji su ga pokrali,rastjerali ljude koji su pošteno radili,isisali pare i sada ko fol ovaj peško nešto pokrenuo,2godine ljudima nije uplaćen staž pa sada mnogi radi toga ne mogu u mirovinu,marke nisu uložili,što je sa kaznenim procesuiranjem bivši uprava….svi odreda nagrađeni za obavljen prljavluk,Pandža dir.u luci Ploče,Vican BH-Hansa sa Čovićevim zetom a žena u električno,Ružica Udovičić, ironija,agen.za borbu protiv korupcije,Gadžić razvojna banka a žena mu u vladine institucije,uz to svi su ukrali ozbiljan novac iz Aluminija.
    Tako vam je to moji Rvati,da imate mozga i damu kao što nemate nebi sva ova bagra bila mirna ni u kući.

  • Kako moze Amir Kabiri biti Zidov…Palestinac iz Izraela? Prije su zaposlenici imali placurine, a sad…kolike im mogu biti place…

  • NOVI trik za ovce nepismene . Motaju vas kriminalci iz HDZ. Treba 4 godine ostati u foteljama . preko 200 milijuna maraka pokradenih iz mostarskih firmi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.