Alumina: 100.000 tona boksita iz Širokog Brijega i Posušja odlazi za Zvornik

Predstavnici tvrtke “Alumina” iz Zvornika i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su poslovnu suradnju, prema kojoj bi ova dva rudnika tijekom 2017. godine trebali isporučiti oko 100.000 tona rude boksit za potrebe rada te zvorničke tvornice, priopćeno je u utorak iz Službe za odnose s javnošću tvrtke Alumina.

U menadžmentu “Alumine” smatraju kako je veoma važna suradnja s ovim rudnicima jer se na ovaj način osiguravaju potrebne količine rude za redovno odvijanje procesa rada u ovoj tvornici.

“Rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega su dugogodišnji partneri, na koje je naša tvornica naslonjena u svom proizvodnom procesu. Cilj nam je da još više razvijamo suradnju i poslovne odnose na obostrano zadovoljstvo”, izjavila je nakon današnjeg sastanka Biljana Eskić, direktorica Komercijalnog sektora u “Alumini”.

Prema postignutom dogovoru, rudnik iz Posušja treba isporučiti oko 60.000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega oko 40.000 tona rude boksit u narednoj godini.

“Tvrtka ‘Alumina’ je naš strateški partner kojem isporučujemo rudu već duži niz godina i zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom”, kazao je Petar Petric, direktor Rudnika boksita iz Posušja. On je s direktorom Rudnika boksita iz Širokog Brijega Dragom Galićem razgovarao sa rukovodstvom “Alumine” o definiranju poslovne suradnje u 2017. godini.

Na sastanku je također rečeno kako je boksitna ruda na lokalitetima ova dva rudnika izuzetnog kvaliteta te da na području zapadne Hercegovine postoje znatne rezerve rude koja, uz ulaganje i modernizaciju opreme, osigurava dugogodišnju eksploataciju i rad rudnika u Posušju i Širokom Brijegu.

Inače, kompanija “Alumina” ima uspješnu poslovnu suradnju sa svim rudnicima boksitne rude u BiH.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • odakle će rb široki brijeg isporučiti 40000 tona? iz mratnjače? haha što tu izvade rude mogu se uhvatit za k…. gore su otišli iz britvice što je rakićanima daleko i prodali su priču kao gore ima rude a britvica leži na rudi a stručnjkake vidovića i galića prcaju kako žele,u britvici ima rude za 3 alumine iz zvornika.u mratnjači ćeš moj Drago Galiću uložiti 5 kaputa a dobit ćeš 1 rukav

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.