Alternativna božićna drvca kao zamjena za klasične jelke

Postoji više razloga zašto u svoj dom možda ne biste unosili božićno drvce.

Možda živite sami i sve vam je to previše muke ili imate premali stan u kojem nema slobodnih površina za bor, možda imate malo dijete koje je baš prohodalo dovoljno da može dohvatiti kuglice s bora i potencijalno nešto na sebe srušiti ili imate mačku koja u igri sustavno uništava sve vaše pokušaje ukrašavanja.

Bilo kako bilo, bespuća Interneta puna su ideja i savjeta kako napraviti vlastito alternativno ‘drvce’. Ukrašavanje ljestvi jedna je od najjednostavnijih božićnih dekoracija, a u nastavku pogledajte još nekoliko novih kreativnih prijedloga.

Metalno božićno drvce

Ova božićna dekoracija jako je minimalistička i do izražaja će najviše dovesti vaše kuglice koje ćete smjestiti na božićno drvce. Ovi metalni oblici mogu biti dvodimenzionalni ili trodimenzionalni, a dolaze i u različitim oblicima.

Božićno drvce od drva

Ne volite li imati posla s borovim iglicama, a ni umjetni bor ne zvuči privlačno, možete se okrenuti samo drvenoj komponenti koja imitira pravu stvar. Drveni okviri s kuglicama, mogu biti prava minimalistička varijanta u skandinavskom stilu.

Drvce na zidu

Primjerice, zelenim borovim granama možete iscrtati obrise bora na zidu te ih pričvrstiti s lampicama, minijaturnim kuglicama, božikovinom i drugim svjetlucavim detaljima. Osim toga tu su i već gotova božićna drvca koja je potrebno samo objesiti na zid i ukrasiti željenim kuglicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bloomingville

Božićno drvo na platnu

Interesantna ideja je božićno drvce na platnu. Na prazni bijeli zid ovo platno zakačite kao sliku i ispod njega uza zid postavite poklone. Ideja koja štedi prostor, iskoristiva je ponovno i vrlo je efektna.

Božićni aranžmani u teglama

Uvijek se možete poigrati s različitim granama prirodnog i umjetnog bilja te napraviti aranžman u vazi ili tegli. Velike vaze možete napuniti umjetnim snijegom ili malim kuglicama za bor. Na ovaj način možete se poigrati bojama i oblicima jer ideja je pregršt.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.