Alkoholizirani mladić nakon provoda sletio s ceste, poginuo njegov prijatelj

Petar Stupar (19) iz Banje Luke poginuo je, a dvojica njegovih vršnjaka, vozač Aleksandar Pilipović te suputnik Nedeljko Petrović, kao i 17- godišnji Mile Drobac, lakše su ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u banjolučkom Dragočaju, kada su golfom 2 sletjeli s ceste.

Nesretni Stupar još je bio davao znakove života, ali je nakon nekoliko sati preminuo u bolnici. Imao je prijelom lubanje i kostiju lica, kao i teške ozljede grudnoga koša. Riječ je o prijateljima koji su se kobnoga jutra vraćali iz provoda u jednom lokalu u Prijedoru. Vozač je bio pijan pa je poslan u pritvor na otriježnjenje.

– Nakon što je izašao iz zavoja udesno, svojom lijevom stranom udario je u ogradu pored ceste, odbio se te sletio s desne strane i prevrnuo. Lokva krvi na cesti svjedoči o tragediji. Uz nju, staklo i dijelovi vozila razbacani su na sve strane. Nisam čuo udar, ali je jedan od mladića dotrčao do nas i u panici tražio telefon da zove policiju, hitnu, ne znam točno koga, rekao je jedan mještanin.

O nesreći je obaviješten dežurni tužitelj koji je naložio da se poduzmu sve istražne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i točan uzrok nesreće.

(www.jabuka.tv)