Alen Halilović: “Ja novi Messi? Nikad neće biti novog Messija!” – Jabuka.tv

Alen Halilović: “Ja novi Messi? Nikad neće biti novog Messija!”

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović, kojeg je Barcelona na godinu dana posudila Sportingu iz Gijona, rekao je kako mu je bivši igrač Sportinga Mate Bilić puno pomogao pri dolasku u novi klub te da će Sporting zahvaljujući dobroj igri sigurno i dogodine igrati u prvoj ligi, ali da je njegov cilj ponovno igrati uz Messija i Rakitića.

“Osjećam se jako dobro. Uživam u igranju nogometa, a Gijon je lijep grad i ovdje mi se stvarno sve sviđa. Sa svim suigračima imam odličan odnos”, rekao je Halilović u razgovoru za španjolsku agenciju EFE.

Nakon šest kola Sporting je skupio pet bodova te se nalazi na 15. mjestu među 20 momčadi.

“Sigurno smo zaslužili više bodova. No igrali smo dobro i imamo mladu ekipu. Trebamo samo nastaviti raditi i učiti. Sve je u redu trenutačno”.

Iako je u Gijon, primorski grad sa 560.000 stanovnika na sjeveru Španjolske, došao prije 43 dana osjeća da ga vole.

“Sretan sam. Razgovarao sam s Matom Bilićem i on mi je objasnio kakva je filozofija kluba, trener, igrači, kondicijski trener… Puno mi je pomogao”, istaknuo je.

Iako ga mediji često uspoređuju s Messijem, istučući da je on budući najbolji igrač na svijetu, Halilović to ne smatra primjerenim iako mu je drago kada ga se na taj način hvali, prenosi Hina.

“Nemoguće je da ja budem novi Messi. On je najbolji igrač u povijesti nogometa i nitko ne igra niti će igrati kao on. Messi je samo jedan. Ja sebe definiram kao kreatora igre, ‘playmakera’. Volim puno igrati s loptom, asistirati, ići ‘jedan na jedan’. Svjestan sam da moram još raditi na obrambenim zadacima no najviše volim dodavati i zabijati golove”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.