Alemka Markotić proglašena je ženom godine

U izazovnim vremenima poput ovih u kojima se društvo nalazi, nikada nije bilo lakše odlučiti tko je žena koja predstavlja snagu Hrvatske i zaslužuje titulu – žene godine.

Heroina Hrvatske nacije, prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med., bez konkurencije je proglašena ženom godine 2020., prema odabiru časopisa Zaposlena.

Alemka Markotić je izašla pod povećalo javnosti u jeku borbe s korona virusom, u vremenima straha i nesigurnosti kada je njen lik postao sinonim za smirenje, sigurnosti i pogled u sretniju budućnost.

Istaknuta je hrvatska znanstvenica i liječnica koja je u području znanosti, svojim dosadašnjim znanstvenim radom, značajno pridonijela i cjelokupnom razvoju hrvatskog društva jer su upravo znanost, znanje i istraživanja presudni za razvitak svake države.

Njezina je karijera prožeta usponima i postignućima koje je izborila marljivim radom i trudom, a dobitnica je nebrojeno mnogo nagrada i priznanja, prenose Novine.hr.

Časopis Zaposlena ovaj izbor održava već 25 puta, predstavljajući žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojale utrti put svojim mlađim kolegicama. Jedan od ciljeva ovog projekta je poboljšati medijski tretman žena te otkloniti stereotipne uloge koje im se često nepravedno dodjeljuju.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • moraju joj dati neki status,a ovo je promašaj stoljeća,što zoki kaže slučajna država,slučajnim odabirom,odabrali slučajnu,ja samo znam da nije slučajno stara cura

  • u slučajnoj državi što je zoki rekao slučajna osoba godine,rđavo,jako rđavo!?
    koliko straha,panike je unijela i zato nagrađena,Bože moj dokle!?

  • Čestitke Markotićki, žena na mjestu i svaka joj je rečenica na mjestu. Bila i ostala samozatajna i skromna osoba koja je jedina umirivala narod u početku Corone. Bog te blagoslovio

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.