Albina Grčić: Dečko mi je iz Hercegovine, čim popuste mjere očekujte me

Hrvatska predstavnica na Eurosongu, Albina Grčić, otkrila je koliko joj znači to što mnogi misle kako je imala jedan od najboljih nastupa, što planira u budućnosti i kakve su njezine veze s Hercegovinom.

Dvadesetdvogodišnja Splićanka dala je intervju za HMS koji prenosimo u cijelosti.

Koliko Vam je važno da su po prvi puta i oni koji vole i oni koji ne vole Eurosong suglasni da je Vaš nastup jedan od najboljih?

Činjenica da je pjesma “Tick-Tock” i moj nastup zaintrigirala našu javnost do te mjere da su neki, iako inače ne gledaju Eurosong, ove godine upalili tv i pogledali show, mi u najmanju ruku imponira. Smatram da je veliki uspjeh uopće na jedan način probuditi interes kod ljudi i izazvati simpatije, što mi je svakako veliki vjetar u leđa za buduće glazbene pothvate.

Što je prvo što Vam je prošlo kroz glavu kada ste saznali da Hrvatska ne prolazi u finale Eurosonga?

Moram biti iskrena i reći da sam nakon prve tri pročitane zemlje bila spremna na ono što je slijedilo, ali kada sam ugledala svoje plesače koji su bili puni nade i optimizma, pripremala sam se da im ja u ovom slučaju, moram biti rame za plakanje. Nije me toliko uznemirila činjenica da se nismo plasirali u finale, koliko njihovi izrazi lica i blago razočarenje koje je uslijedilo.

Gdje vidite sebe u budućnosti, pjevali ste balade jeste li sada otkrili nešto novo s ovom bržom izvedbom pjesme?

Iako sam bila mišljenja da nisam “materijal” za brze i energične pjesme, sada shvaćam da je to ono što zapravo želim raditi. Nisam isključiva; ako se dogodi dobra balada naravno da ću ju predstaviti publici, isto vrijedi i za brze pjesme i druge. Ono što je najvažnije jest da ja stojim iza onoga što predstavljam, kako u glazbenom, tako i u vizualnom smislu.

S obzirom da je “The Voice” pokazao kako ima dosta odličnih izvođača, postoji li s druge strane deficit kada je riječ o hrvatskoj glazbi?

Činjenica jest da su hrvatski autori, koji trenutno vladaju našom scenom, iz nešto starijih generacija. Ipak, vjerujem da se rađa nova generacija mladih autora i izvođača, koji jamče dobru glazbenu budućnost, a među njima bih posebno istaknula Matiju Cveka.

S obzirom da ste studentica kako uspijevate uskladiti obveze prema fakultetu s onim što zahtjeva glazbena karijera?

Upravo u ovom trenu, dok odgovaram na pitanja, istovremeno pišem i seminar te pomno organiziram obveze koje moram nadoknaditi, a tiču se naravno fakulteta. Sretna sam što imam priliku studirati i raditi ono što volim, i uistinu nastojim na najbolji mogući način uskladiti to dvoje; naravno da će uvijek jedna strana “patiti”, sve je stvar prioriteta, ali da se može, može se!

Studirate povijest i engleski jezik i književnost. Možete li se zamisliti da radite u struci?

Srećom, studiram ono što volim, i svakako se mogu zamisliti u radu s djecom, bilo u školi, bilo u nekom drugom kontekstu.

Možemo li Vas uskoro očekivati u Hercegovini?

Dečko mi je korijenom Hercegovac, tako da nije tajna da volim Hercegovce haha. Čim mjere popuste, očekujte me!

(www.jabuka.tv | Foto: Goran Stanzl/Pixsell)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.