Ako želite ući u Hrvatsku, ovo su nove mjere

Nacionalni stožer u Hrvatskoj od posljednje sjednice vlade donio je jednu odluku koja je stupila na snagu ove srijede.

Naime, od danas u Hrvatsku mogu ući osobe s negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, umjesto dosadašnjih 48 sati.

Napominju kako se za ulazak u RH priznaju četiri cjepiva koja je odobrila EMA: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson te još dva koja se koriste u drugim članicama EU-a, i to Sinopharm i Sputnjik V.

Što se tiče osoba koje su cijepljenje Pfizerovom, Moderninom ili Sputnjik cjepivom u Hrvatsku mogu ući u razdoblju od 22 do najviše 42 dana od cijepljenja prvom dozom, odnosno od 22 do 84 dana od primanja prve doze AstraZeneca, rekao je na otvorenom dijelu sjednice Vlade šef stožera civilne zaštite i čelnik čovjek MUP-a RH Davor Božinović, prenose hrvatski mediji.

Iz MUP-a Hrvatske kazali su i kako je, kao jedan od epidemioloških uvjeta za ulazak u RH, sukladno odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH, navedena potvrda o cijepljenju koja treba sadržavati osobne podatke osobe koja je cijepljena, datume cijepljenja i naziv cjepiva te mora biti izdana od nadležne institucije.

Potvrda bi trebala biti u originalu te, ako nije na hrvatskom jeziku, poželjno je da bude prevedena na engleski ili njemački, rečeno je za Buku iz MUP-a RH.

Inače, ulazak u RH odobrit će se samo u slučaju nužnih putovanja za državljane trećih zemalja, u koje spada i BiH. Iznimka su turistička putovanja, uz dokaz o smještaju.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.