Ako želite imati sretnu ženu, držite se ovih pet važnih pravila

Stručnjaci savjetuju muškarcima da se, ako žele usrećiti svoje partnerice, pridržavaju nekoliko zlatnih pravila.

Pet je pravila koje donosi stranica Mindbodygreen.com.

1. Slušajte što vam govori

Prioriteti u komunikaciji su izuzetno važni za brak i ljubavne veze općenito.

Važno je redovito komunicirati kao bračni par. Mnoge supruge pronalaze nevjerojatnu radost u spoznaji da su bile saslušane, kaže klinička psihologinja dr. Carla Marie Manly.

Dodaje kako to ne znači da se morate u svemu slagati sa ženom, ali to što ste je saslušali i čuli značit će joj puno, i više ćete se povezati kao par. Kada vam supruga želi nešto reći, usredotočite se na nju i ono što govori – odložite mobitel, ugasite TV, zaboravite na posao. Slušajte je pažljivo i brak će vam biti sretniji.

2. Budite pažljivi prema stvarima koje voli

Žene jako usrećuje kada vide da partner vodi brigu o sitnicama koje su im važne.

Supruge se osjećaju duboko voljenima kada muževi obrate pažnju na stvari koje one vole i koje ih usrećuju. Na primjer, kada im ujutro skuhaju šalicu kave baš onako kako one vole. Ili, prolaze pored njezine najdraže pekare i donesu im slasticu koju obožavaju, pojašnjava dr. Manly.

To su sve, kaže, male stvari koje mogu unijeti jako puno sreće u zajednički život. I naravno, ne zaboravite joj svako malo reći koliko je volite i podržite je u njezinim hobijima, nemojte ih ismijavati.

3. Dajte joj puno fizičkih dodira

Ženama je to posebno jako važno. One fizički dodir povezuju s time jesu li voljene ili ne.

Istraživanja su pokazala da tjelesna intimnost i dodiri igraju presudnu ulogu u zaštiti od stresa u ljubavnoj vezi. Sretniji su u braku oni partneri koji su skloniji svjesnom fizičkom dodiru, a to pak djeluje kao mehanizam za smanjivanje razine kortizola u tijelu, pojasnila je ova psihologinja.

Ako vaša supruga voli dodire, pobrinite se da je često zagrlite, milujete je po kosi i mazite s njom, dodala je.

4. Budite zainteresirani za nju

Postavljajte joj pitanja o tome kako je provela dan, slušajte je i postavljajte potpitanja. Važno je da oboje u vezi osjete i čuju drugu stranu. Znate li da vašu suprugu nešto muči, pitajte je o tome, čak i kada vam nije previše zanimljivo za slušati ili u vama budi negativne emocije, savjetuje dr. Manly.

Takve stvari pokazuju da vam je stalo do nje i do toga kako se osjeća, a to je jako važno za sretan brak. Također, pratite njezine emocije i nemojte forsirati razgovor vidite li da joj je potrebno malo mira i tišine.

5. Brinite o sebi

To je izuzetno važno za sretnu vezu – oba partnera moraju brinuti o sebi kako bi mogli uzeti u obzir tuđe potrebe i sreću.

Ne možete nešto natočiti iz prazne šalice. Ako ste izgorjeli ili ste preopterećeni stvarima koje trebate učiniti, tada ne možete niti voditi dobru brigu o sebi i drugima, potrebno je nešto poduzeti, kaže psihologinja, prenosi Radiosarajevo.ba.

Savjetuje da u tom slučaju oba partnera pronađu vremena za sebe i dobro se odmore te napune pozitivnom energijom, takvi brakovi su obično sretniji i ugodniji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.