Ako ste kupili neki od ovih proizvoda, prestanite s njihovom upotrebom – Jabuka.tv

Ako ste kupili neki od ovih proizvoda, prestanite s njihovom upotrebom

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine upozorava na opasne proizvode koji se mogu kupiti u trgovinama diljem BiH.

Provjerom je utvrđeno da laserska igračka pištolj Airsoft Gun, kao i laserska igračka pištolj Air Sport Gun te laserski pokazivač LD predstavljaju rizik od ozljede oka i oštećenja vida.

Uvoznik je poduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta i njihovo uništavanje, te se prporučuje potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da ga vrate u trgovinu u kojoj su ga i kupili.

Iz Agencije upozoravaju i na plutajuće pomagalo za učenje plivanja – plutajuće sjedalo. Proizvod, kako navode, predstavlja opasnost od utapanja jer izgleda kao igračka sa strukturom iznad razine vode koja zaustavlja vjetar i na proizvodu se ne nalaze upozorenja i informacije na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovine, te nisu navedene informacije za potrošače na pakiranju.

Uvoznik je poduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja, te obavijesti potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda, navode iz Agencije za nadzor tržišta BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.