“Ako Kim Jong-un baci bombu u Pacifik, radijacija zahvaća pola svijeta”

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump u govoru u UN-u spomenuo mogućnost ‘potpune destrukcije Sjeverne Koreje’, stručnjaci su se počeli baviti predviđanjima kakve bi posljedice na svijet mogao ostaviti još jedan nuklearni test izveden, primjerice, iznad Tihog oceana.

Organizacija ‘Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organisation’ napravila je vizualnu simulaciju takve eksplozije i njihova predviđanja nisu nimalo utješna. Naime, eksplozija atomske bombe iznad Tihog oceana proizvela bi radioaktivni oblak koji bi se nadvio nad Azijom i SAD-om.

Njihove procjene prikazuju posljedice takve eksplozije u razdoblju od dva tjedna po eksploziji, no nisu naveli što bi to točno značilo za stanovništvo na područjima nad kojima bi se nadvio opaki radioaktivni oblak, piše Daily Mail.

Inače, šesti nuklearni pokus koji je naredio Kim Jong-un, imao je snagu 250 kilotona što je neusporedivo snažnije od atomske bombe kojom su Amerikanci razorili Hirošimu. Njena je snaga bila ‘tek’ 15 kilotona.

U međuvremenu, Kraljevski institut za sigurnost Velike Britanije u svojoj analizi navodi kako je rat SAD-a i Sjeverne Koreje vrlo izgledna opcija te da će, dogodi li se, biti “dug i krvav”.

– Rat bi vjerojatno rezultirao ubijanjem i ranjavanjem stotina tisuća ljudi. Uključivao bi veliku invaziju na Sjevernu Koreju, kao i strašan efekt na cijelu regiju, navode Britanci, prenosi 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

    • a da li vi momci znate,da su ova dvojica , braca, pa napravio ih majmun a ozdrebila kobila, tako da bas i ne slice na bracu ahha,tko ih slusa ludji je od njih, baciti ce oni kurac, a ne bombu, bacaju bombe,nama , da se uplasimo, bombe rijeci, ma boje se oni tih bombi, vise, nego mi zato bracoooooooooooo, pijmeeeeeeeegaaaaaa, dok neee pukneeee,zoraaaaa to je staraaa navadaaaaaaa hrvatskoooooog naroda amen

  • Ako svijet,naši životi ovise o pameti i moći ove dvojice ,,budala,,bolje da nas nema…Ponašaju se tko dva balavca kad se hoće potući na ulici,samo sa atomskim,hidrogenim i nuklearnim bombama…Jebeš ovakav svijet ako nam oni kroje sudbinu..

Komentiraj: