Akcija “Škorpion”: Uhićeno 12 osoba u BiH, a među njima i jedan policajac

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini u četvrtak su uhitile 12 osoba u okviru velike operacije razbijanja skupine koja se bavila ilegalnom trgovinom oružjem i krijumčarenjem ljudima a akcija je provedena u suradnji s policijom Srbije, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

Policijske racije provedene su na području Brčkog i Bijeljine kao dio akcija kodnog naziva “Škorpion”.

Meta akcije bile su osobe osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala, povezane s trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme.

Među osumnjičenima je i aktivni policijski djelatnik Granične policije BiH koji je pod istragom zbog zloporabe položaja i koruptivnih aktivnosti.

Uz uhićenja, policija je pretražila 10 lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gdje je pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrijednosti.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se ova organizirana kriminalna skupina kroz određeno vremensko razdoblje bavila krijumčarenjem oružja i vojne opreme prema zemljama Europske unije, trgovinom ljudima kao i krijumčarenjem roba veće vrijednosti iz Srbije u BiH.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.