Akcija Sigurnost: FUP vrši pretres na više od 150 lokacija

Od jutros je u tijeku opsežna policijska akcija na području Federacije Bosne i Hercegovine protiv skupina i pojedinaca koji se bave teškim i organiziranim kriminalom, priopćila je u ponedjeljak Federalna uprava policije koja tu akciju provodi zajedno s županijskim ministarstvima unutarnjih poslova.

Trenutno se vrše pretresi na više od 150 lokacija.

Ova akcija kodnog naziva “Sigurnost” provodi se pod nadzorom nadležnih županijskih tužiteljstava u koordinaciji s Federalnim tužiteljstvom, te pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage, te zajedničkih i usklađenih aktivnosti svih policijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uključen je u aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva ‘Sigurnost’, jer se u okviru akcije očekuje uhićenje tri osobe osumnjičene za organizirani kriminal, te njihova predaja postupajućem tužitelju.

O aktivnostima koje se provode informiran je i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Nositelj aktivnosti na terenu je Federalna uprava policije.

Tužiteljstvo BiH podržava koordinirane i udružene policijske akcije u borbi protiv svih oblika kriminala, radi otkrivanja i procesuiranja počinitelja kaznenih djela, te stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana naše zemlje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.