AIESEC Mostar: Ove zime putuj, uči i dobro se zabavi

Global Citizen su volonterske prakse koje su namijenjene za sve mlade od 18 do 30 godina željnih avantura i novih iskustava.

Putujte u strane zemlje u periodu od 6 do 8 tjedana kako bi radili na određenim projektima i u vidu takve prakse razvili svoje vještine koje ovdje možda nikada ne bi mogli i usavršavaju one koje već posjeduju.

U nastavku su neke od ponuda za prakse na koje se i sami možete prijaviti.

Grčka – Young Power
Cilj ove volonterske prakse je osnažiti mlade studente kako bi razvili svoju sposobnost i samosvijest, kroz rješavanje socijalnih pitanja i pitanja vezanih za tržište rada. Ove godine to je usmjereno, kroz edukaciju, na teme o izbjeglicama, ženama u tehnologiji i poduzetništvu.

Praksa će se obavljati u Grčkoj u periodu od 15.2. do 26.3. i u tom cijelom periodu smještaj je osiguran za naše praktikante.

Rusija – Young & Perspective
Young&Perspective razvija komunikacijske i prezentacijske vještine kod učenika te podiže njihovu svijest o globalnim problemima. Zadaća praktikanata je organizirati prezentacije na teme Vodstva, Planiranje projekta i Profesionalnog razvoja.Praksa će se obavljati u Rusiji u periodu od 15.1.-28.2.Smještaj je osiguran.

Češka – Edison
Praksa Edison održava se svaki tjedan u novoj školi gdje će praktikanti držati predavanja na teme obrazovanja, športa, kulture, politike, društvene i ekonomske situacije, povijesti, zemljopisa i turizma. Praktikanti imaju zadatak osmisliti različite metode učenja te sudjelovati u izvanškolskim aktivnostima.

Praksa će se obavljati u Češkoj, a trajat će u periodu od 24.1. do 6.3. Smještaj u tom periodu je osiguran.

Mađarska – Dream N’ Go
Program Dream N’ Go obavlja se u nevladinim organizacijama i kampovima koji rade na problemima ljudskih prava i zdravlja. Praktikanti će pomagati onima kojima je to najviše potrebno. Ovaj program stvara okolinu u kojoj se ljudi mogu razviti kao individue bez da se osjećaju diskriminirano.Praksa će se obavljati u toku siječnja, a smještaj i hrana su osigurani u vašem boravku u Mađarskoj.

Magellan
Program Magellan uvodi internacionalnost u srednje škole te pokušava otvoriti svijest učenika prema različitim kulturama. Program se koncentrira na pet važnih globalnih problema: karijera, okoliš, ekonomski razvoj, pismenost i kulturalnost.Ova praksa će se također obavljati kroz mjesec siječanj i smještaj i hrana su osigurani tijekom obavljanja prakse.

Estonija – Explore Estonia
Program Explore Estonia radi na podizanju svijesti o turizmu, kulturi, obrazovanju i poslovanju. Zadaća praktikanata uključuje on-line marketing, organiziranje događaja u školama i sveučilištima, držanje prezentacija o različitim kulturama i provođenje anketa.

Praktikanti koji se prijave za ovu prakse će je obavljati kroz prosinac.

Green Direction
Program Green Direction pokušava podignuti svijest o ekološkim problemima u Tartu. Praktikant će raditi sa sveučilištima, nevladinim i ekološkim organizacijama, te organizirati radionice, prezentacije i interaktivne igrice na temu okoliša.

Ova praksa se obavlja u području Okoliša i trajat će kroz mjesece travanj i svibanj.

Za sve detaljnije informacije o ovim praksama i prijavu za prakse možete pronaći na našoj web stranici: www.aiesec.ba ili nas kontaktirajte na Facebook stranici AIESEC Mostar.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: