Afganistanka tvrdi da su je seksualno zlostavljali hrvatski policajci, MUP RH: Optužba bez dokaza – Jabuka.tv

Afganistanka tvrdi da su je seksualno zlostavljali hrvatski policajci, MUP RH: Optužba bez dokaza

Afganistanska državljanka tvrdi da su ju hrvatski policajci seksualno zlostavljali nakon prelaska granice, u jednom trenutku i prijeteći joj nožem, piše u srijedu britanski Guardian.

Britanske novine prenose izvješće Danskog vijeća za izbjeglice (DRC) o incidentu koji se navodno dogodio 15. veljače, na hrvatskom teritoriju u blizini Velike Kladuše.

U izvješću piše kako je Afganistanka s još četvero ljudi, među njima dvoje djece, pokušala prijeći granicu između Hrvatske i BiH, no zaustavio ih je policajac koji je prema njima usmjerio pušku.

Zatražili su azil, na što su se policajci “nasmijali”, a potom je ona izdvojena zbog pregleda. Guardian piše kako je insistirala da ju policajac ne dodiruje “jer je žena i muslimanka”, a to je “haram”, odnosno zabranjeno u islamu, nakon čega ju je policajac ošamario.

Policajac ju je potom navodno dirao po grudima i stražnjici te joj je naredio da skine sve majice, što je ona odbila. Petero migranata potom je odvedeno policijskim vozilom, nakon čega je policija ponovno udarala Afganistanku, naredila joj da se u potpunosti skine i počela ju seksualno zlostavljati, u jednom trenutku joj stavivši i nož na vrat.

Policija je fizički napala i druge migrante iz te skupine, nakon čega im je naređeno da otpješače u BiH, piše Guardian.

Britanski medij piše kako je Europska komisija (EK) osudila ovaj navodni čin i pozvala hrvatske vlasti da istraže te tvrdnje i kazne odgovorne. Glavna tajnica DRC-ja Charlotte Slente rekla je kako, iako je EK angažirana oko migrantskog pitanja na hrvatskoj granici, proteklih mjeseci nema napretka u istragama izvješća o brutalnom postupanju policije, niti su uspostavljeni najavljeni neovisni mehanizmi nadzora.

Guardian piše i o odgovoru ministarstva unutarnjih poslova da “tog dana nije bilo postupanja sa ženskim ilegalnim migrantima” te da hrvatska policija spašava stotine migranata iz minskih polja, iz rijeka ili snježnih uvjeta, što pokazuje ne samo da je organizirana i profesionalna u zaštiti granice, nego i humana.

MUP tvrdi, prenosi britanski medij, da se hrvatska policija opetovano prikazuje kao brutalna bez “ijednog dokaza”, kao i da su ilegalni migranti, kad im ne uspije prelazak preko granice, spremni lažno optužiti policiju za loš tretman.

Po DRC-u, od svibnja 2019. gotovo 24.000 migranata ilegalno je potisnuto natrag u BiH, od toga 547 u prva dva ovogodišnja mjeseca.

(Hina)


24 komentara

 • Ovi što se bore za što veću invaziju islamista na Evropu su najveći lažovi. Nažalost i BBC odavno širi lažnu propagandu a naričito protiv Hrvata i drugih pretežno katoličkih područja (kao što su naprimjer Mađarska i Poljska).

  A i ona je posebno “pametna”, katolkinju mogu pretresat a muslimanku ne. Bilo je u Njemačkoj slučajeva da bula izvadi nož pa pokuša ubit policajca.

 • Hrv policajci su profesionalni i korektni i mora ih se slušati da bi bilo reda.Ovo je sigurno laž.Da li se može u Dansku ili Englesku bez ikakvih papira ući pa tražiti neka socijalna prava?

 • To britansko smeće od novina(Guardian) je odavno pretplaćen na blaćenje i omrzu Hrvatske u bilo kojem segmentu života.Da mogu, kao što ne mogu(hvala Bogu na tom) sve bi nas osudili na doživotnu robiju ili bi nas izručili srbijanskim ili islamističkim koljačima kao što su uradili s našim Hrvatima i hrvaticama na Bleiburgu i ostalim stratištima hrvatskog i naroda i hrvatske vojske..
  To žurnalističko smeće koristi ama baš svaku prigodu kako bi pljuvao po hrv.policiji, vojski ili barem državi..Pun im London muslimana, otprilike je isti odnos bjelačke populacije u Londonu i one druge ,indijske ili muslimanske ,4,3 MILIJUNA I JEDNIH I DRUGIH , DAKLE , POLA POLA ALI NJIMA SU BAŠ NEŠTO ZADNJIH 30 godina Hrvati na piku i to je to.
  Mrze nas i to ne kriju , pa nije to nikakva sramota, ne volim ni ja baš svakoga ali barem priznaj brate da nas mrzite , odmah vam pola praštamo.

 • Kakva je logika da ona kao muslimanka bježi iz izrazito muslimanske države koja progoni sve one koji nisu muslimani i da traži azil u kršćanskoj Evropi? Kakav azil ona traži, to nema nikakve veze sa pravom na azil. Jasno je da joj je cilj živit na račun poreznih obaveznika u Njemačkoj.

  • Kakva krscanska europa? Pa Njemacka je i zvala ljude, neka i primi i neka placaju, njemci su napravili nered i proganjaju sirotinju, sta me briga za njemacke poreznike.

    • To ti je zapravo više zasluga Francuske revolucije: “liberte, egalite, fraternite”; nego što bi to bio neki ‘izvorno kršćanski stav’. Kršćanstvo je odobravalo robovlasnički sustav, do vrjemena abolicionih procesa 18. stoljeća kada je ono ukinuto. Nazori o ženama, kao “drugotnima”, i drugim religijama kao “neispravnim i nedozvoljenima” se mijenjaju tek u drugoj polovini 20. stoljeća.

     • To su gluposti. Francuska revolucija je bila jedno krvavo orgijanje. Plodovi te revolucije je između ostalog i komunistička diktatura proletarijata.

     • Pa da, iz te “humane” revolucije je proizašao i Napoleon koji je poput Hitlera pokušao porobit cijeli svijet. Milioni ljudi su izginuli a u francuskim kolonijama je nastavljeno sa terorom. To je bilo nešto kao “sloboda ali samo za nas”. Francuska i danas terorizira male narode. Od Korzike do Baskije.

      • Nije uopće predmetno upoređivati kršćanski i bilo koji drugi teror. Proizilazile su razne stvari iz ovoga ili onoga, ali je Revolucija sasvim sigurno zaslužnija za tu „istost“ – egalite, liberte, fraternite – nego što bi to bilo naime kršćanstvo. Ona označava prekretnicu u Europi u odnosu na tzv. ancien regime, na srednjovjeki feudalni sustav, staleže, nasljedne monarhije itd..

 • Nju neokupanu ,brabonjavo znojavu i kao sexi zlostavljali policajci.Ako nije prvoaprilska sala onda ste vi s ovim clankom retardi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.