Aćimović: Zašto sam izabrao Srbiju

Miloš Aćimović igrao je za U17 reprezentaciju BiH i nastupio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Turske. Međutim, sada će zaigrati za mladu reprezentaciju Srbije.

Fudbalski savez Srbije iskoristio je neodlučnost Nogometnog saveza BiH i privolio talentiranog nogometaša mostarskog Zrinjskog da bude njihov član, iako je on imao veliki želju da zaigra za BiH u znak zahvalnosti za sve ono što je Savez učinio za njega kada mu je u prometnoj nesreći poginuo otac.

– Prihvatio sam poziv i odazvat ću se izborniku Nikoliću. Imao sam želju da igram za BiH i odigrao jednu utakmicu za U21 ekipu, ali poslije toga više nisam dobivao poziv pa sam odlučio da prihvatim poziv Srbije. Lani sam igrao za U19, a sada me čeka debi za omladinsku selekciju – izjavio je Aćimović za “Glas Srpske”.

Mladi Trebinjac nije htio govoriti o razlozima nepozivanja u mladu reprezentaciju BiH nije želio mnogo da govori.

– Što je bilo bilo je, okrećem novu stranicu i ne bih puno komentirao ta dešavanja – rekao je Aćimović, koji je proglašen za najperspektivnijeg nogometaša Republike Srpske u 2014. godini.

(www.bljesak.info)

1 komentar

  • Normalno da si kao Srbin izabrao Srbiju. Svaki normalan Hrvat izabrao bi Hrvatsku. Nenormalnu BiH biraju samo muslići i Srbi i Hrvati koji ne mogu igrati za Srbiju i Hrvatsku. Ovo vam je ovako i nikad se neće promijeniti.

Komentiraj: