AC/DC snimili spot za novi singl “Play Ball”

AC/DC su obećali “umješati grijeh” u svoj singl “Play Ball” koji će biti objavljen na njihovom nadolazećem albumu Rock or Bust, a sada su i ispunili obećanje montažom znojnih nogometašica u bikinijima i krupnim planovima nogometnih lopti koje se odbijaju o ženske stražnjice.

Naravno, ima i nevinijih aspekata u spotu, poput opatica koje iraju nogomet, slonova koji polažu nogometne lopte kroz košarkaške obruče i, naravno, gomilu kadrova AC/DC kako rokaju na pozornici.

Ovo je prvi spot benda sa novim ritam gitaristom Steviejem Youngom, nećakom Malcolma Younga, koji je bend ove godine napustio jer pati od demencije.

Na spotu nema ni bubnjara Phila Rudda koji je nedavno uhićen na osnovu niza optužbi uključujući i planiranje ubojstva – koja je kasnije odbačena. No, hapšenje Rudda nije razlog njegovog nepojavljivanja u spotu; Rudd je propustio snimanje zbog “hitnog slučaja u obitelji” ovog listopada, kako je njihov glasnogovornik objasnio Rolling Stoneu. Bivši član Shoguna Bob Richards svira bubanj umjesto njega.

“Nisam mislio da ćemo to ikad ponovno raditi, ali imamo novi album i okupljamo ponovno dečke”, izjavio je frontman banda Brian Johnson.

Govorio je pohvalno i o novom gitaristu: “Stevie Young sjajno mijenja Malcoma. I samo tako je uspio ispuniti Malove želje za stvaranjem glazbe.”

Odabrana skupina fanova AC/DC koji žive ili će doputovati u mali australski grad Rock (svega 3.000 stanovnika) moći će prvi čuti novi album. Diskograf planira slušaonicu u gradiću 23. studenog, prije službene objave Rock or Bust 02. prosinca.

Bend je nedavno izjavio kako Ruddovo odsudstvo neće spriječiti najavljenu svjetsku turneju 2015.

(Rolling Stone)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.