Abraham grupa i Aluminij potpisali ugovor o zakupu pogona

Podružnica M.T. Abraham grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke.

Abraham grupa i njezini partneri će započeti primjenjivati strateški plan kako je navedeno u ugovoru između stranaka, sve kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar u zadanom roku, priopćio je kinesko-izraelski konzorcij.

Od početka procesa pregovora nisam imao sumnje kako ćemo postići obostrani dogovor. Počevši od sutra, moramo se koncentrirati na primjenu našeg strateškog plana kako bismo iznova pokrenuli proces proizvodnje, izjavio je predsjednik M.T. Abraham Grupe i Direktor Aluminij Industries d.o.o. Amir G. Kabiri.

Direktor M.T. Abraham Grupe Isaac M. Tamir dodao je kako će učiniti sve da bi mostarski Aluminij ponovno postao stabilno poduzeće.

Zbog trenutačnih nemira u svjetskom gospodarstvu, nama je najviše bitno pokazati nedvojbeno povjerenje u tvornicu Aluminij, kao i našu duboku predanost dugoročnim ciljevima. Učinit ćemo sve kako bismo stvorili stabilno poduzeće koje će odgovoriti izazovima tržišta te imamo namjeru postati glavni igrač u globalnoj industriji aluminija, poručio je Isaac M. Tamir.

Trenutačna pandemija Covida-19 pred nas stavlja brojne izazove, kako ekonomske, tako i društvene. Za M.T. Abraham Grupu i njezine partnere važno je pokazati vjeru u snagu ove zemlje te njezinu odlučnost i sposobnost da skupa premostimo te izazove. U ovakvim vremenima, privatni i javni sektori moraju raditi zajedničkim snagama kako bi osigurali stabilno gospodarsko ozračje za Bosnu i Hercegovinu, stoji u priopćenju.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova, a do kraja te godine bez posla je ostalo više od 900 djelatnika.

Ponovno pokretanje proizvodnje, kako je najavljeno, odvijat će se u etapama, a planirano je da s radom prvo krene ljevaonica gdje bi se na posao trebalo vratiti oko 200 radnika.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Aluminij pokreće proizvodnju: 220 ljudi se vraća na posao

(Fena)


17 komentara

 • Dragane sveti, o moj Dragane. Hvala ti na svemu. Opet si nas spasio sine Hercegovine i njezin jedini spasioce. Cim izidjes iz izolacije za tebe cu glasat i ja i brat i svi iz kuce. Spasu nas i ponosu. Pored svog dzepa ipak uspijes brinuti i za nas obican puk. Hvala ti vjecna i slava.

  • Nije da branim Jozu, al nema nikakve veze s ovim, ovo su preuzeli HDZovi paraziti koji su već godinama izvlačili lovu iz Aluminija ali i ostalih državnih institucija preko raznih tendera. Nikad im dosta…

 • Hvala ti….predsedniče što si ugasio tvornicu i pokrao je…..hvala predsednice i sto jos jamljas…..nema predaje za tvoje pulene….

 • Ovi će samo pretapati metal zato im treba ljevaonica.. a anode i elektroliza???? Dao Bog. Pokazat će vrijeme.. a sto se tiče covica ja mu nevjerujem odavno..

 • Dragane i u ovim teškim vremenima narod je uz tebe vidimo da se zalažeš za nas zato hrabro naprijed a ove komunjarice naše što bleje iz dana u dan to nek svežu mačku o rep nitko ih ne doživljava ta znamo ih svi ko su i šta su

 • Hvala ti dragane za sve. Da nije aluminij propao i sada da se nije digao mi ne bi nikad shvatili tvoju moć. Zato hvala ti.

 • Placa osam stoja, rad u tri smjeme i radnici sami čiste wc.Isto ko u fealu nikad više tu nema aluminija kakav je nekad bio.

 • Kriminalne radnje kriminalne hobotnice HDZ koji su opljackali aluminijum preko 350 milijuna maraka podici optuznice I I sa dragim vodjom u novi drzavni zatvor,
  novi criminal odakle struja I po kojoj cjeni ovce opametite se.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.