ABA liga: Klubovima vlasništvo i upravljanje

Klubovi sudionici regionalne košarkaške lige ubuduće će biti vlasnici i upravljači ABA ligi, zaključak je nakon sastanka predstavnika klubova s rukovodstvom te lige u Beogradu.

Kako se navodi, donesena je odluka da se “u cilju unapređivanja ABA ligi, podizanju njezinog kvaliteta i prilagodbe potrebama i interesima klubova izradi prijedlog normativnih akata u cilju transformacije vlasničke i upravljačke strukture”.

“Dogovorene promjene će za posljedicu imati daljnje unapređenje i modernizaciju ABA ligi, u smjeru jačanja pozicije klubova, kao temeljnih nositelja aktivnosti u ABA ligi. Nova struktura bit će napravljena po ugledu na Euroligu, odnosno vlasnička i upravljačka struktura bit će u rukama klubova. Plan transformacije bit će prezentiran na narednom sastanku Skupštine klubova ABA ligi, odmah po završetku doigravanja, odnosno najkasnije do 15. svibnja “, ističe se u priopćenju.

Sve promjene moraju biti završene i primijenjene do početka sezone 2015/16, odnosno najkasnije do 15. srpnja 2015. godine za kada je predviđeno ždrijebanje za narednu sezonu.

„Klubovi ABA lige su uvjereni da će nacionalni Savezi podržati transformaciju ABA ligi / kako bi sačuvali regionalno natjecanje koje je u zajedničkom interesu košarke u regiji”, navodi se u priopćenju.

Ovaj dogovor trebalo bi riješiti problem koji u posljednje vrijeme postoji između FIBA Europe i ULEB-a, odnosno, da definira prohodnost klubova iz regije u Euroligu.

(Fena)

2 komentara

Komentiraj: