Široki može izbaciti Zrinjski iz Lige za prvaka

U subotu se igra zadnje kolo Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine nakon kojeg ćemo doznati koje dvije ekipe će se pridružiti Igokei, Sparsima, Leotaru i Širokom u Ligi za prvaka BiH.

Široki je u svim kombinacijama siguran, jer ako se na kraju zatvori krug s četiri ekipe s 13 pobjeda Širokobriježani imaju dvije pobjede u ogledu s Kaknjom, pa u tom slučaju ne može završiti iza kakanjske momčadi.

No, Široki može utjecati na rasplet i to u borbi za ostanak i Ligu za prvaka. Naime, ako Široki izgubi u Bileći momčad Hea će ostati u ligi, a Zrinjski, Sloboda i Kakanj će između sebe odlučiti tko će biti šesti i ostati bez Lige za prvaka.

Međutim, ako Široki pobijedi u Bileći izbacit će Heo iz lige, a mogao bi ugroziti šanse Zrinjskog. Jer ako pobjede ostvare Zrinjski, Sloboda, Kakanj i Široki zatvorit će se krug od tri ekipe u kom će “najdeblji kraj” izvući Mostarci jer bi imali najlošiju koš razliku u tom krugu, zbog onog minus 29 poraza kod Slobode.

“Od svih silnih kombinacija nama većina odgovara, no rekao sam svojim igračima da me nikakve kalkulacije ne zanimaju. Ono što svi želimo je pobijediti Leotar i onda ćemo poslije utakmice čekati kako će se rasplesti ostale utakmice”, kaže za Bljesak.info trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

U Mostar na noge Zrinjskom dolazi Leotar, momčad koja je davno osigurala Ligu za prvaka. Čini se da su Trebinjci idealna prilika da Zrinjski ostvari svoj dio posla, izbori pobjedu i onda čeka rasplet, no Glomazić je oprezan.

“To što njima ova utakmica ništa ne znači nas ne zanima. Bez obzira što su nedavno ostali bez dvojice važnih igrača radi se o ekipi koja je uz Sparse bila najbolja u ligi. Morat ćemo odigrati maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo imati podršku publike, jer ova ekipa je to svakako zaslužila”, dodao je Glomazić.

Susret između Zrinjskog i Leotara igra se u subotu u 19 sati, kao i sve ostale utakmice tog dana.

Premda je ovo za Zrinjski vjerojatno najvažnija, možda i posljednja utakmica sezone, Glomazić opet nije mogao održati kvalitetan trening sa svojim igračima. Naime, u petak rano ujutro zakazali su trening, jer jedino su tada mogli doći do dvorane. Ipak, kada su došli u dvoranu trening nisu mogli održati, jer se održavala humanitarna manifestacija.

Mogući raspleti za Ligu za prvaka
Zrinjski prolazi ako
– pobijedi Leotara, Kakanj ili Sloboda izgube
– pobijedi Leotara, Kakanj i Sloboda pobijede, a Široki izgubi
– izgubi od Leotara, Kakanj izgubi

Zrinjski ispada ako
– pobijedi Leotara, pobijede Kakanj, Sloboda i Široki
– izgubi od Leotara, pobijedi Kakanj

Raspored zadnjeg kola
PETAK
Čelik – Bosna Royal (17.00)
SUBOTA
Kakanj – Varda (19.00)
Zrinjski – Leotar (19.00)
Heo – Široki (19.00)
Građanski – Sloboda (19.00)
Mladost – Spars (19.00)

1.Spars 19 17-2 +245 40
2. Leotar 14-7 +106 35
3. Široki 13-8 +147 34
4. Sloboda 12-9 +64 33
5. Kakanj 12-9 +40 33
6. Zrinjski 12-9 +38 33
7. Građanski 9-12-19 30
8. Mladost 9-12 -41 30
9. HEO (-1) 8-13-78 28
10. Varda HE 7-14 -126 28
11. Čelik 6-15 -186 27
12. Bosna Royal 5-16 -189 26

(Bljesak.info)

6 komentara

  • Haha uozbilji se, kakav zadraves. Dolazi opacak za ligu 6. Ugovor ce biti potpisan do kraja sezone, znaci dva mjeseca. I radi se jos na jednom pojacanju, vjerojano dolazak na posudbu do kraja sezone, to je stemberger.

  • Daj nosi vas djava platite stembi i grgi sto su klubu oprostili do sad pa mozda i dodju..i sad vamje grga za sve centre instruktor kosarke

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.