Zanimljiva izložba u Širokom Brijegu: Autorica sliko-crteže i instalacije radila sa svojom djecom

Izložba akademske slikarice Andrijane Mlinarević-Cvetković pod nazivom ”Igra” otvorena je u petak navečer u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Autorica je svoje sliko-crteže i žičane instalacije radila sa svojom djecom Magdalenom i Davorinom.

Andrijana Mlinarević-Cvetković rođena je 1981. u Grudama. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2004. godine, te završila i poslijediplomski studij Ars Sacra. Bavi se ilustracijom i dizajnom interijera, te je autorica je više dječjih slikovnica.

Članica je ULUBiH-a i ULU En Face, izlagala je na puno samostalnih i skupnih selektivnih izložbi u BiH i inozemstvu. Više puta je nagrađivana prestižnim nagradama za crtež i slikarstvo u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Živi u Širokom Brijegu i profesorica je likovne umjetnosti u Gimnaziji Antuna Branka Šimića u Grudama.

Izložbu u NV galeriji predstavljale su Dragana Nuić-Vučković, vlasnica galerije, i Vesna Vuga-Sušac, akademska kiparica i autorica teksta u katalogu.

Izložbu je otvorila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić, čije je ministarstvo pružilo financijsku potporu ovoj izložbi.

Izložba će u NV galeriji ostati otvorena do 15. lipnja 2021. godine.

U Širokom Brijegu otvorena skupna izložba radova članova Udruge Vrba

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.