Karačić: Gušt mi je raditi s ovim momcima; Jagodić: Nikad nisam Široki podcijenio

Nakon visoke pobjede Širokog Brijega protiv Borca od 3:0 na Pecari, u press prostorijama ovog  stadiona održane su dvije pojedinačne konferencije za medije.

Prvi se obratio Toni Karačić, šef pobjedničke momčadi.

Mi tražimo u svakoj utakmici pobjedu i protiv bilo koje momčadi koje igramo, nećemo odstupati od svoga plana igre. Jako mi je drago što bez obzira što tu nije bilo nekih njihovih ključnih igrača, mislim da smo u svim aspektima izdominirali Borac, postigli tri jako kvalitetna gola, iskreirali dovoljan broj prilika, a posebno mi je drago što nismo primili gol, rekao je Karačić u uvodu.

Na pitanje je li ovakav star Širokog iznenađenje rekao je.

Bez obzira tko vodio Široki Brijeg, to je klub koji i po tradiciji i organizaciji, spada u sam vrh bh. nogometa i ja stvari na takav način gledam. I za mene nije iznenađenje nije što smo mi u vrhu, a ne bi trebalo biti ni za bilo koga drugoga. Prezentacija naših igara je dobra, gušt mi je raditi s ovim momcima, večeras ćemo malo proslaviti i odmah se početi pripremati za iduću utakmicu. Jer većinu tih zadnjih utakmica prije stanke nismo odigrali dobro i nadam se da ćemo se ovaj put dobro pripremiti, jasno je poručio Karačić.

Osvrnuo se i na taktičku odluku s Božom Vukojom kao lažnom devetkom, a pohvalio je i njegovu igru ali i igru Marka Pervana.

U ovom nekom našem planu igre, jako mi je bitan taj središnji dio i takav profil igrača poput Vukoje i Pervana. Obojica su to odradili dosta kvalitetno, a mislim i svi ostali igrači bez većih zamjerki. Moram također pohvaliti i rezervne igrače i njihovu reakciju, a posebno Stipe Jurića koji odigrao ono što ja i tražim od njega. Na kraju to su mladi igrači, kojima treba i podrška, i ovakav trenutak u kojem se mi nalazimo to ovim momcima daje veliko samopouzdanje i ja se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti još bolji. Ovo je sada kod nas kontinuitet, a kontinuitet je i kvaliteta i mi ne bježimo od toga. Oscilacija naravno ima, one se mogu kontrolirati i mislim da smo na dobrom putu, zaključio je Karačić.

Jagodić: Široki će voditi jednu od glavnih riječi u prvenstvu

Nakon njega pred malobrojne novinare došao je i Vlado Jagodić, šef stručnog stožera Borca.

Ja nikad nisam podcijenio Široki niti imam pravo na to. Ja sijem jedan optimizam, pokušaam ga implementirati svojim igračima. Prva je dužnost u ovakvoj situaciji, iskreno čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi, a i mom kolegi Toniju Karačiću, jer Široki igra odličan nogomet i on ima mladu ekipu i mi smo to znali. Kad smo najavljivali utakmicu meni je pomalo zamjereno što sam ja izjavio da mi idemo pokušati uraditi ono što nama treba. Jer da smo pobijedili mi smo mogli zaposjesti prvo mjesto, rekao je Jagodić u uvodu.

Vlado Jagodić

Osvrnuo se i na odluku da izostavi pojedine ključne igrače i ne povede ih na put u Široki Brijeg.

Drugo, ja sam bio primoran, a ne toliko i primoran, to je isključivo moja odluka i zato sam ja glavni krivac za ovaj večerašnji poraz, a čini mi se da nikad nisam ovako uvjerljivo u Širokom izgubio. Želio sam pojedine igrače osvježiti, ali daleko da ja tražim neki alibi, jedino je mali Ziljkić zbog ozljede ostao u Banjoj Luci, jer se ozlijedio dan pred polazak u Široki Brijeg. Jovanović i Vranješ su prošlu utakmicu igrali pod inekcijama. A pošto svi znate da igramo najvažniju utakmicu u ovoj godini za tri dana (op. a. Sutjeska u Europa ligi), ja sam sebi uzeo za pravo da ostavim njihove igrače, uključujući Zakarića, Lukića i Subića. To je realno šest standardnih igrača, ali to to nimalo ne smije biti proizvod toga da ovako uvjerljivo izgubimo. Ovi igrači koji su danas igrali, oni imaju ugovore s Borcem, nose grb Borca i moraju znati da zaslužuju priliku. Ja sam im danas priliku dao i evo što sam dobio. Otvorila mi se otprlike sad neka situacija koja me ne ohrabruje nimalo, ali mi ne odustajemo od svojih ciljeva, obrazložio je Jagodić svoju odluku.

Nadodao je kako bez obzira na sve Borac i dalje ima velike ambicije.

Borac u ovoj godini ima visoke ciljeve i ne treba se nitko ljutiti na mene što ja pokušavam da svojoj ekipi usadim pobjednički duh. Ja želim da moja ekipa igra svugdje na pobjedu. U prvih 10 minuta smo imali dva-tri zicera, ono jedna devetka mora riješiti. A da smo mi možda postigli pogodak, možda bi mi izgubili, ali sigurno ne bi bilo ovako. A na kraju smo mogli biti katastrofalno poraženi, e to mi sebi ne smijemo dozvoliti. Bili smo najbolji napad prije ove utakmice i najbolja obrana, što znači da igramo ofanizvno. Još jednom iskreno čestitam Širokom i želim im, kao i kolegi Toniju sve najbolje u nastavku prvenstva, mislim da će voditi u ovom prvenstvu jednu od glavnih riječi, zaključio je Jagodić.

Široki pregazio Borac na Pecari

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • koćete Karačiću jamit za trenera tisi na nivovu onog ćetaija jagodica i amava osima.fukaro zaštonetražiš strani trenerski posao.usideijijosise u širokom kao stara.neudata.cura.

    • A di si TI pravopis ucio. KARacic radi polako I sve igraci vrti I stvara okosnicu momcadi. To se tako radi. Da su svi u pogonu na svim mjestima ima najbrzi kontru u ligi I sve drugo.

  • Bravo Kara konačno dobra igra, nemoj samo da igrate u strahu i grču. Ovi momci su mladi i treba im usaditi kilerski instinkt te napumpati ih samopouzdanjem.
    Marić može biti top igrač samo čini mi se igra u nekom grču da ne bi napravio grešku. Jurić kad uđe mora uključiti vijuge jer u onoj prilici morao je dodati.
    Zloma, Radeljić, Cipetić, Begić i Dino odgirali maestralno.
    Sve u svemu vrhunski start u sezonu iako je uz malo više sreće moglo biti 15 bodova.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.