Umjesto u karantenu, građane RS-a smjestili zajedno s oboljelim pacijentima

Građani RS-a koji su jučer pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku, umjesto u karantenu u Srednjoškolskom domu, greškom su prebačeni u Studentski centar “Nikola Tesla”, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da odgovaraju oni koji su napravili propuste.

Šeranić je rekao da mu je žao što se to dogodilo te uputio ispriku osobama koje su došle u tu situaciju i njihovim obiteljima. Radi se o šest osoba, a jedna je ušla u tzv. crvenu zonu, u okviru Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Nakon desetak minuta uvidjela se greška i prebačeni su u Centar “Zaštiti me”. Pregledani su, dezinficirana je njihova odjeća i obuća. Razumljivo je da su vrlo uznemireni i osigurana im je psihološka podrška, rekao je Šeranić danas na konferenciji za novinare.

Te osobe bit će testirane 3. svibnja.

Očekujem da svi u lancu ovog događaja preuzme odgovornost za ovaj propust, rekao je Šeranić i dodao da će biti poduzeto sve da se očuva zdravstveno stanje tih osoba.

Resorni ministar je rekao da će, zbog popuštanja discipline kod građana, kada je u pitanju zaštita od koronavirusa, vrlo ozbiljno biti razmotrene mjere za iduće praznike.

(Fena)

1 komentar

  • Psiholoska podrska za sto??? Virus koji je smijesan u odnosu na gripu koja je poharala ove krajeve u 1om i 2om mjesecu..vise vas je dosta, drago mi je samo sto ljudi postaju pametniji i pocinju kontat “neke” stvari

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.