Prikazana snimka nesreće na suđenju mladiću koji je BMW-om u BiH ubio 3 djevojke

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. lipnja BMW-om X5 na autocesti A1 u Butilama izazvao nesreću u kojoj su poginule tri tinejdžerice – Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je 18-godišnja Lejlina sestra Ajla preživjela. Ejubović je u trenutku nesreće imao 20 godina.

Svjedočili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz Odjela za prometne istrage Amir Zufić i Samir Delić, koji su bili na licu mjesta. Iskaz je dao i Jasmin Bijedić, zaposlenik Autocentra BH.

Bijedić je imao zadatak pregledati Ejubovićevo vozilo nakon stravične nesreće. Bijedić je naglasio da je vozilo bilo toliko uništeno od siline udarca u stup da nije bilo moguće utvrditi njegovu tehničku ispravnost, piše Dnevni avaz.

Vozio je 244 km/h

Podsjetimo, kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, ostala je stajati na 244 kilometra na sat.

U sudnici je prikazana i snimka nesreće. Kamere na autocesti zabilježile su trenutak kada se Ejubović vozilom zabio u stup. Policijskim očevidom utvrđeno je i da BMW kojim je upravljao Ejubović nije bio registriran.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.