Sve sam riješio: Juventus i Real nisu ni pregovarali o Ronaldu

Cristiano Ronaldo u transferu godine prešao je u Juventus, a pozadinska priča transfera zanimljiva je koliko i sam transfer, s obzirom na to da su Real i Juventus imali minimalan kontakt tijekom procesa, već je Ronaldo gotovo sve učinio sam!

Tuttosport je otkrio cijelu priču iza transfera i objave 10. srpnja, koja je zapravo bila samo kraj zanimljivog niza događaja.

Kao što se zna, glavni uzrok Ronaldova odlaska bila je upravo igračeva želja za promjenom sredine…

Devet godina u Madridu, četiri Lige prvaka u pet godina i Portugalcu je jednostavno bilo teško pronaći nove izazove, a u korist ostanka nisu išli ni problemi s porezom kao ni nezadovoljstvo s Kraljevskim klubom općenito. Još na proljeće, uzrokovano svim time, menadžer Jorge Mendes rekao je Juventusu da Ronaldo želi doći, a veliki katalizator transfera dogodio se na utakmici upravo – Juventusa i Reala, kada je cijeli stadion pljeskao Cristianu koji je tad shvatio da želi doći u Torino, prenosi Goal.com.

Paradoksalno je u cijeloj priči to da usprkos odličnom odnosu između dvaju klubova oni nisu gotovo imali nikakav kontakt u transferu.

Ronadlo je htio taj transfer, nekoliko mjeseci prije dobio je obećanje od Florentina Pereza da će ga ovaj pustiti u slučaju stomilijunske ponude, a ponuda je naposljetku i stigla te je Perez ispoštovao svoju riječ.

Jedini telefonski poziv koji se dogodio, bio je onaj između Beppa Marotte i Josea Angela Sancheza, koji je “broj dva” Kraljevskog kluba, dok s Perezom nije bilo nikakvog kontakta, izuzev razgovora s Ronaldovim agentom. Kad je Florentino dao zeleno svjetlo, ponuda je već bila na stolu, a Ronaldo je otišao u Staru damu osvajati neke nove trofeje…

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.