Širokobriježanin Ante Marić uoči puta u San Francisco: Ovo je jedinstvena prilika!

Na posljednjem natjecanju “Red Bull Doodle Art” rad Ante Marića, studenta Grafičkoga odjela Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, u konkurenciji od 355 radova iz cijele BiH, proglašen je najboljim.

Neposredno prije polaska na put u kalifornijski grad “San Francisco”, Ante Marić gostovao je u emisiji Naše TV “Dobar dan, Hercegovino”.

Osjećaje koji su ga preplavili kada je prvi put čuo da će ići u Ameriku na svjetsko natjecanje u “Red Bull Doodle Artu” Ante Marić teško je i opisao.

“Bio sam fasciniran i iznenađen. To je mogućnost koja se pruža jednom u životu, otići u Ameriku, s pokrivenim svim troškovima i raditi s najmodernijim aparatima 3D vizualne umjetnosti. Ne vjerujem da ću ikada više dobiti priliku zastupati Bosnu i Hercegovinu na takvom natjecanju”, opisao je svoje oduševljenje mladi pobjednik natjecanja.

>> Pročitajte i: Širokobriježanin Ante Marić nakon velike pobjede: “Ovo je sve zbog gajbe Red Bulla”

Na svjetskom natjecanju ‘doodle’ koji su radili u kvalifikacijskoj fazi, na razini država, umjetnici će trebati pretvoriti u trodimenzionalni oblik. Marić je istaknuo da u završnici natjecanja planira zadržati animalne motive, uključiti i prirodu te zanimljivim oblicima svoje djelo približiti publici koja ga bude gledala u 3D galeriji u San Franciscu.

Konkurencija je žestoka. U San Francisco pozvano je  iz 45 država i dvoje ‘wild card’ pobjednika preko društvenih mreža. Marić je dodao da se prije polaska na natjecanje nije mogao posebno pripremiti za natjecanje jer u našim krajevima tih mogućnosti još uvijek nema. Natjecatelje očekuje jedan dan obuke i “uskakanje u vatru”.

Našem umjetniku želimo puno sreće na svjetskom natjecanju, a njegove dojmove i očekivanja detaljnije pogledajte u priloženom videu.


(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.